Hoofdkantoor Interparking naar WTC Rotterdam

​Interparking verhuist naar WTC Rotterdam. Interparking is partner op het gebied van beheren, exploiteren en ontwikkelen van parkeervoorzieningen.

januari 31, 2019

​Interparking verhuist naar WTC Rotterdam. Interparking is partner op het gebied van beheren, exploiteren en ontwikkelen van parkeervoorzieningen.

Interparking neemt medio mei 2019 intrek in WTC Rotterdam, in een geheel gerenoveerde kantoorruimte van ruim 1000 m2. Eveline Steenbergen, Managing Director WTC Rotterdam: ‘Op dit moment wordt WTC Rotterdam klaargemaakt voor de toekomst en getransformeerd tot dé business hotspot van Rotterdam. Wij zijn enorm trots dat al in de beginfase van deze transformatie een grote speler als Interparking ervoor heeft gekozen om het hoofdkantoor in WTC Rotterdam te vestigen, en hiermee mede-anticipeert op de toekomstige ontwikkelingen.’

De duurzame toekomstvisie van Interparking sluit naadloos aan op die van WTC Rotterdam. Zo is Interparking Nederland sinds 2013 volledig CO2-neutraal en wordt ingespeeld op de groei van het aantal energiezuinige voertuigen door het faciliteren van oplaadpunten voor elektrische auto’s en krijgen milieuvriendelijke auto’s korting op het parkeertarief middels Eco Parking. Dit was dan ook één van de redenen dat Interparking koos voor het gebouw, dat momenteel geheel gerenoveerd en ‘future proof’ wordt gemaakt. Makelaar JLL is namens de eigenaar verantwoordelijk geweest voor de verhuur. De Mik Bedrijfshuisvesting behartigde de belangen van Interparking.

Interparking

Interparking is dé Europese pionier op het gebied van parkeren en sinds de oprichting in 1956 uitgegroeid tot één van Europa’s succesvolste exploitanten van openbare parkeervoorzieningen. De Interparking Group, onder andere onderdeel van AG Real Estate en Canadian Pension Plan Investment Board (CPPIB), beheert  811 parkeergarages in negen landen in Europa, waar jaarlijks meer dan 110 miljoen automobilisten gebruik van maken. In Rotterdam exploiteert Interparking twee garages: de parkings van de Markthal en op de Lijnbaan. Daarnaast verzorgt het bedrijf het beheer van zeven andere garages in de stad.

World Trade Center

World Trade Center Rotterdam, gesitueerd in het bruisend stadscentrum van Rotterdam, is sinds 2015 in eigendom van Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund en beschikt over een totaal vloeroppervlak van 76.000 m2. Het voormalige Beursgebouw is een Rijksmonument, lid van de World Trade Centers Association en biedt huisvesting aan meer dan 250 huurders .