Het succes van bedrijven hangt steeds meer af van flexibele werkplekken, een dynamisch personeelsbestand en slimme technologie

Jaarlijkse analyse bevat de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de besluitvorming van corporate eindgebruikers.

april 05, 2018

JLL heeft vandaag de 10 belangrijkste wereldwijde CRE-trends voor 2018 gepubliceerd.

Uit het onderzoek blijkt dat voor de wereldwijde CRE-strategieën in 2018 de volgende factoren een doorslaggevende rol zullen spelen: de stijgende vraag naar flexibele werkplekken, de opkomst van een dynamischer personeelsbestand en een toenemende focus op de prestaties en het welzijn van medewerkers. Eindgebruikers krijgen daarnaast ook te maken met de invoering van slimme vastgoedtechnologieën en de digitalisering van gebouwen, wat hen zal helpen bij het vormen van de toekomstige werkomgeving.

Sven Bertens, Head of Research & Strategy bij JLL: “Vastgoed is een motor voor innovatie en groei. Zo bouwen organisaties een wendbaardere omgeving om aan te sluiten op hun steeds flexibeler en dynamisch wordende personeelsbestand. Wij verwachten dat steeds meer bedrijven hun werkplekken gaan 'humaniseren' door middel van digitalisering en slimme technologieën. De tevredenheid, de prestaties en het welzijn van medewerkers zijn de nieuwe maatstaven voor het meten van succes.”

Andere belangrijke trends uit dit rapport zijn onder andere:

  • Innovatiecultuur. Een werkomgeving die creativiteit, samenwerking en innovatie ondersteunt is van essentieel belang om de CRE-strategieën toekomstbestendig te maken.
  • Digitale aansturing. Geïntegreerde technologiegedreven ecosystemen zullen bedrijven transformeren en het prestatieniveau verhogen.
  • Adaptieve organisatie. Wendbaarheid en samenwerking worden essentiële sleutels tot zakelijk succes in een snel veranderende marktomgeving.
  • Toekomstgerichte vaardigheden. Competenties en profielen van medewerkers heroverwegen wordt van doorslaggevend belang voor toekomstige werkzaamheden.
  • Welzijn. Het onderling afstemmen van de CRE- en HR-strategie ter ondersteuning van de geestelijke en lichamelijke gezondheid, zal de menselijke ervaring op de werkplek versterken.
  • Gemeenschap. Gebouwen moeten het epicentrum worden waar gemeenschappen hun passies, ervaringen en ideeën kunnen delen.