Nieuwsbericht

Het Hendrickszhuys aan de Herengracht in Amsterdam verkocht

september 07, 2020

Het rijksmonumentale Hendrickszhuys, met haar ligging aan de Herengracht 410-412 in Amsterdam, is verkocht aan een particuliere belegger. In 2016 is de renovatie aangevangen van het leegstaande kantoor en in twee jaar tijd is hier een duurzaam en zeer hoogwaardig zorgcomplex gerealiseerd. Het object heeft een EPC label A en is gasloos.

Het Hendrickszhuys is in 1664 gebouwd en door de eeuwen heen meermaals gerenoveerd. De renovatie van 2016-2017 was echter de meest uitgebreide van het grachtencomplex. Doniger Urban Developments BV (Doniger) heeft, samen met gerenommeerde partijen als Buro van Stigt en Nico de Bont TBI, het monumentale gebouw van 2.650 m2 vvo geschikt gemaakt voor duurzame en zeer hoogwaardige zorgwoningen. De kwaliteit en voorzieningen die het complex biedt, in combinatie met de monumentale tuin, biedt ouderen een unieke woon-zorg locatie op de grachten van Amsterdam. Domus Magnus, bekend van meerdere  hoogwaardige zorg complexen door het land, exploiteert deze locatie en heeft zich aan een langjarige huurovereenkomst gecommitteerd.

 Doniger Urban Developments is een in 2016 opgerichte projectontwikkelaar die zich met name toelegt op binnenstedelijke woningbouw ontwikkelingen in Amsterdam en omgeving. Doniger is bij deze transactie geadviseerd door het Residential Investments team van JLL, gezamenlijk met HMK Notarissen.

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.