Heimstaden en HOF Capital bereiken akkoord over de aan- en verkoop van Utrechtse appartementen

Heimstaden, een Scandinavisch beursgenoteerde woningbelegger, en Hof Capital hebben een overeenkomst gesloten inzake de aan- en verkoop van een meerderheid in het 261 appartementen tellende MAX gebouw aan het Europaplein in Utrecht.

oktober 17, 2018

Heimstaden, een Scandinavisch beursgenoteerde woningbelegger, en Hof Capital hebben een overeenkomst gesloten inzake de aan- en verkoop van een meerderheid  in het 261 appartementen tellende MAX gebouw aan het Europaplein in Utrecht. De woningen zijn gebouwd in 2010 en variëren in grootte van 28 tot 61 m2. Doelgroep voor de huurwoningen zijn young professionals. De locatie ligt in de Merwedekanaalzone. 

In de Nordics is Heimstaden één van de leidende bedrijven actief in het residentiële vastgoedsegment. De groep belegt, ontwikkelt en beheert woningen in Zweden, Noorwegen en Denemarken. Heimstaden heeft momenteel ongeveer 35,500 woningen in eigendom met een waarde van circa EUR 6.5 miljard. Het hoofdkantoor is gevestigd in Malmö. 

“We hebben de Nederlandse markt gedurende bepaalde tijd bestudeerd en hebben met deze binnen onze selectiecriteria passend acquisitie een goede eerste stap gemaakt. Ondanks de woningprijsontwikkelingen van de afgelopen jaren voelen wij dat de Nederlandse markt er goed voor staat, rekening houdende met zowel bevolkingsgroei, bouwactiviteit en economische ontwikkelingen. Dat, in combinatie met een stabiele en deels gereguleerde huursituatie, lage leegstand en kleine appartementen, zijn voor ons belangrijke factoren die een goede basis leggen voor een rendabele investering. Wij kijken ernaar uit om meer transacties in Nederland te realiseren” aldus Magnus Nordholm, deputy CEO van Heimstaden.

“Met Heimstaden is wederom een buitenlandse belegger actief geworden op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt. Niet alleen de robuuste economische vooruitzichten van ons land maar ook zeker het aantrekkelijke risico / rendementsprofiel van dergelijke beleggingen zorgen voor een blijvend sterke vraag.” aldus Martijn Derks van JLL.

“Na een gerichte marketing van de woningen hebben we een transactie kunnen sluiten met deze nieuwe partij. We hebben de afgelopen jaren veel energie gestoken in het optimaliseren van ons bezit. Met de verkoop realiseren wij een mooie exit voor onze co-investeerders. Wij zijn de komende periode gericht opzoek naar nieuw product.” aldus Gerrit Keij van Hof Capital.

Hof Capital werd bij de verkoop commercieel geadviseerd door JLL. Houthoff gaf juridisch advies. 

Heimstaden wordt door Immo Finance, in samenwerking met Colliers Denemarken, op de Nederlandse markt begeleid.