Nieuwsbericht

GreenTree Properties verkoopt 146 nieuwbouwwoningen in Amsterdam Zuidoost

Ontwikkelaar verkoopt Toren C aan internationale belegger als onderdeel van grotere ontwikkeling.

april 04, 2024

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

JLL heeft ontwikkelaar GreenTree Properties (GTP) begeleid bij de verkoop van een woontoren als onderdeel van een grotere ontwikkeling met 59 middenhuurwoningen en 87 vrije sector huurwoningen, verdeeld over een oppervlakte van bijna 10.000 m². Daarnaast omvat de verkoop ook een kinderdagverblijf, een royale fietsenstalling en 50 parkeerplaatsen. Het complex is gelegen aan de Hessenbergweg 109 – 119 in Amsterdam Zuidoost. De verwachte oplevering van het project zal in 2027 zijn, met energielabel A+++.

Met de verkoop van Toren C wordt het startsein gegeven voor de sloop van  het bestaande kantoorgebouw, om plaats te maken voor de realisatie van Toren A, een kantoortoren van 9.500 m² in de BREEAM Excellent categorie die door GTP in eigen portefeuille gehouden wordt. De 70 sociale huurwoningen en 20 middenhuurwoningen (Toren B) zullen worden afgenomen door woningcorporatie Rochdale en de supermarkt, gelegen onder de sociale huurwoningen en het verkochte, is verkocht aan Bun Holdings. Het gehele complex is ontworpen door OZ Architecten.

De transactie is bepalend in Amsterdam Zuidoost, waar naar verwachting tegen 2035 ongeveer 40.000 inwoners gehuisvest zullen worden. Het gebied ondergaat momenteel een transformatie van kantorengebied naar een mixed-use woon-werkgebied. Bovendien zal het nog te realiseren Hondsrugpark worden aangelegd op de locatie van de huidige Hondsrugweg .

JLL heeft GTP commercieel geadviseerd tijdens de verkoop, met juridische bijstand van Hemwood, fiscaal door Dentons.

De koper is commercieel geadviseerd door Cushman & Wakefield, technisch door Savills en juridisch door Houthoff. 

 


Over JLL

Al meer dan 200 jaar helpt JLL (NYSE: JLL), een toonaangevend wereldwijd zakelijk en financieel adviseur op het gebied van commercieel vastgoed en vermogensbeheer, klanten bij het kopen, bouwen, bewonen, beheren en investeren in diverse industriële, commerciële, residentiële en winkelpanden, evenals hotels. JLL is een Fortune 500® bedrijf met een jaarlijkse omzet van 20,8 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 106.000 medewerkers. Gedreven door ons doel om de toekomst van vastgoed vorm te geven voor een betere wereld, helpen we onze klanten, medewerkers en gemeenschappen een betere weg te kiezen, SEE A BRIGHTER WAY SM. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website jll.com.