Nieuwsbericht

Fugro verkoopt TechCenter middels Sale en Leaseback aan BEOS Swiss Life

september 26, 2022

Fugro heeft haar TechCenter verkocht aan BEOS Swiss life. Het gebouw, voorzien van LEED platinum duurzaamheidscertificaat, blijft (functioneren als) één van de belangrijkste bedrijfspanden van Fugro in Nederland. Het betreft een multifunctioneel gebouw bestaande uit een kantoor en warehouse met diverse R&D ruimten. Het totale oppervlak is totaal 10.773 m² en het gebouw beschikt over 180 parkeerplaatsen gelegen op eigen terrein. Het object is ontwikkeld in 2014 op een kavel van in totaal 16.445 m².

Fugro’s TechCenter is gelegen op bedrijvenpark Heron aan de Prismastraat in Nootdorp. Deze locatie biedt een uitstekende bereikbaarheid door de begrenzing aan de A12 en de aanwezigheid van een eigen RandstadRail station. Hiermee is het terrein perfect bereikbaar vanuit Den Haag, Utrecht en Amsterdam.  

De koper is het vastgoedfonds "Swiss Life Real Estate Funds (LUX) S.A., SICAV-SIF - ESG European Industrial & Logistics", dat is opgericht door BEOS AG en Swiss Life Asset Managers. BEOS AG is een toonaangevende vermogensbeheerder en ontwikkelaar van light industrial vastgoed. BEOS AG beheert momenteel een portefeuille van 157 commerciële panden en maakt sinds 2018 deel uit van Swiss Life Asset Managers.

De verkoper werd bij deze transactie commercieel begeleid door JLL en juridisch door CMS. De koper werd commercieel begeleid door 1530 Real Estate en juridisch door NewGroundlaw.


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 102.000 medewerkers per 20 juni 2022. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.