Nieuwsbericht

Duurzaam energiebedrijf Groendus Groep tekent voor circa 2.730 m² kantoorruimte in Central Park Utrecht

oktober 02, 2023

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Groendus, de innovatieve, duurzame energiepartner voor zakelijk Nederland, kiest voor een nieuw kantoor op de gehele 16e en gehele 17e verdieping van het Utrechtse Central Park. De circa 250 medewerkers van Groendus Groep verhuizen begin 2024 naar hun spiksplinternieuwe kantoor in het nieuwe zakelijke hart van Utrecht, het Central Business District.

De perfecte match
René Raaijmakers, directeur van Groendus: “Wij werken aan een toekomst waarin iedereen optimaal gebruikmaakt van duurzaam opgewekte energie. In onze zoektocht naar een nieuw en duurzaam kantoor voor ons snelgroeiende bedrijf vonden wij in Central Park de perfecte match. Een comfortabele en inspirerende werkomgeving, die voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen én super centraal gelegen naast het Utrecht Centraal Station.”

Breeam Excellent In-Use
Central Park is uitgerust met energiebesparende (klimaat)installaties, zonnepanelen en heeft een energielabel A++++. Het gebouw kreeg bij oplevering een Breeam Excellent certificaat voor nieuwbouw. Daar is dit jaar het Breeam Excellent In-Use certificaat aan toegevoegd. Zo kregen alle negen categorieën, waaronder energie, transport, water, management, materialen en gezondheid, een positieve beoordeling.

Central Park
Institutionele investeerder Bouwinvest is eigenaar en verhuurder van Central Park. In het verhuurproces behartigde Zadelhoff Vastgoedadviseurs B.V. de belangen van Groendus en JLL vertegenwoordigde Bouwinvest, in samenwerking met APF International.

Central Park bestaat uit ruim 28.500 m² kantoorruimte verdeeld over 23 verdiepingen. De gedeelde faciliteiten, zoals een centrale receptie, restaurant The Farm Kitchen en het stadspark op 45 meter hoogte maken van Central Park een unieke werkomgeving. Het kantoor huisvest een diverse mix aan huurders, zoals ABN Amro, McDonald’s en PepsiCo. Inmiddels is ruim 85% van het gebouw verhuurd. Central Park is een initiatief en ontwikkeling van de joint venture APF International en Angelo Gordon.
 


Over JLL

Al meer dan 200 jaar helpt JLL (NYSE: JLL), een toonaangevend wereldwijd zakelijk en financieel adviseur op het gebied van commercieel vastgoed en vermogensbeheer, klanten bij het kopen, bouwen, bewonen, beheren en investeren in diverse industriële, commerciële, residentiële en winkelpanden, evenals hotels. JLL is een Fortune 500® bedrijf met een jaarlijkse omzet van 20,8 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 106.000 medewerkers. Gedreven door ons doel om de toekomst van vastgoed vorm te geven voor een betere wereld, helpen we onze klanten, medewerkers en gemeenschappen een betere weg te kiezen, SEE A BRIGHTER WAY SM. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website jll.com.