DHG verhuurt 48.000 m² van SMARTLOG Moerdijk aan Lidl

DHG heeft met supermarktketen Lidl een 10-jarig huurcontract getekend voor de huur van DC1 & DC2 van SMARTLOG Moerdijk 3.

april 09, 2020

Per 1 april 2020 huurt Lidl Logistics B.V. DC1 en DC 2 van SMARTLOG Moerdijk 3. Dit betreft in totaal 42.839 m² warehouse, 4.731 m² mezzanine en 350 m² kantoorruimte. Het Duitse supermarktconcern zal deze DC’s gebruiken voor de opslag van zowel food als non-food artikelen. Lidl heeft voor deze locatie gekozen vanwege de uitstekende ligging en de mogelijkheid tot toekomstige uitbreiding in de nog te ontwikkelen naastgelegen panden van 50.000 m². Daarbij was het doorslaggevend dat het warehouse  – dankzij de strategie van DHG op risico te ontwikkelen - het enige nieuwbouw distributiecentrum is dat op zeer korte termijn beschikbaar kwam.

DHG en Lidl waren al voor de uitbraak van het Coronavirus in Nederland in onderhandeling over de voorwaarden van deze huurtransactie. DHG en Lidl zijn tevreden dat het in deze bijzondere tijd gelukt is om, dankzij wederzijdse inzet en flexibiliteit én met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen, tot een succesvolle samenwerking te komen.

SMARLTOG Moerdijk 3
SMARTLOG Moerdijk 3 is de derde SMARTLOG ontwikkeling van DHG in Moerdijk. Het betreft een herontwikkeling van het voormalig Conline terrein. Deze multimodale locatie ligt aan de Middenweg, direct naast de container terminal van Moerdijk. Op dit 14 hectare grote terrein ontwikkeld DHG een SMARTLOG complex van in totaal ruim 100.000 m².

Na de verhuur aan Lidl is op SMARLTOG Moerdijk 3 komt ruim 50.000 m2 beschikbaar voor de verhuur. Dit betreft DC3, DC4 en DC5. Deze panden worden in de loop van dit jaar opgeleverd.

DHG werd bij deze transactie met Lidl geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL.

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is a leading professional services firm that specializes in real estate and investment management. Our vision is to reimagine the world of real estate, creating rewarding opportunities and amazing spaces where people can achieve their ambitions. In doing so, we will build a better tomorrow for our clients, our people and our communities. JLL is a Fortune 500 company with annual revenue of $16.3 billion, operations in over 80 countries and a global workforce of more than 93,000 as of September 30, 2019. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated. For further information, visit jll.com.