DHG verhuurt 48.000 m² van SMARTLOG Moerdijk aan Lidl

DHG heeft met supermarktketen Lidl een 10-jarig huurcontract getekend voor de huur van DC1 & DC2 van SMARTLOG Moerdijk 3.

april 09, 2020

Per 1 april 2020 huurt Lidl Logistics B.V. DC1 en DC 2 van SMARTLOG Moerdijk 3. Dit betreft in totaal 42.839 m² warehouse, 4.731 m² mezzanine en 350 m² kantoorruimte. Het Duitse supermarktconcern zal deze DC’s gebruiken voor de opslag van zowel food als non-food artikelen. Lidl heeft voor deze locatie gekozen vanwege de uitstekende ligging en de mogelijkheid tot toekomstige uitbreiding in de nog te ontwikkelen naastgelegen panden van 50.000 m². Daarbij was het doorslaggevend dat het warehouse  – dankzij de strategie van DHG op risico te ontwikkelen - het enige nieuwbouw distributiecentrum is dat op zeer korte termijn beschikbaar kwam.

DHG en Lidl waren al voor de uitbraak van het Coronavirus in Nederland in onderhandeling over de voorwaarden van deze huurtransactie. DHG en Lidl zijn tevreden dat het in deze bijzondere tijd gelukt is om, dankzij wederzijdse inzet en flexibiliteit én met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen, tot een succesvolle samenwerking te komen.

SMARLTOG Moerdijk 3
SMARTLOG Moerdijk 3 is de derde SMARTLOG ontwikkeling van DHG in Moerdijk. Het betreft een herontwikkeling van het voormalig Conline terrein. Deze multimodale locatie ligt aan de Middenweg, direct naast de container terminal van Moerdijk. Op dit 14 hectare grote terrein ontwikkeld DHG een SMARTLOG complex van in totaal ruim 100.000 m².

Na de verhuur aan Lidl is op SMARLTOG Moerdijk 3 komt ruim 50.000 m2 beschikbaar voor de verhuur. Dit betreft DC3, DC4 en DC5. Deze panden worden in de loop van dit jaar opgeleverd.

DHG werd bij deze transactie met Lidl geadviseerd door het Industrial & Logistics team van JLL.

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.