DELA Vastgoed verkoopt 2 wijkwinkelcentra inclusief 65 appartementen

augustus 30, 2019

AMSTERDAM, 30 augustus 2019 - DELA Vastgoed heeft 2 winkelcentra verkocht aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance t.b.v. twee van haar fondsen waarvan zij het vermogen beheert. Het betreft het winkelcentrum met appartementen genaamd Kerkelanden in Hilversum en het winkelcentrum Westerkoog in Koog a/d Zaan, beiden met een dominante positie binnen het verzorgingsgebied. 

Winkelcentrum Kerkelanden is met 27 units volledig verhuurd en heeft een (winkel)oppervlakte van circa 9.700 m ². De 65 bovengelegen appartementen maken eveneens onderdeel uit van het complex. 

Het winkelcentrum, met als hoofdhuurders Albert Heijn XL en Lidl, is in 2015 volledig gerenoveerd, waarbij circa 2.300 m2 aan extra meters is toegevoegd. Daarnaast heeft Kerkelanden in 2017 de NRW jaarprijs in ontvangst mogen nemen. Het object is voor Stichting Rabobank Pensioenfonds door Syntrus Achmea aangekocht. 

Westerkoog heeft een oppervlakte van circa 5.100 m² en telt 19 huurders, waaronder supermarkten Deen en DekaMarkt. Westerkoog is door Syntrus Achmea aangekocht voor het Achmea Dutch Retail Property Fund. 

DELA Vastgoed werd bij deze transactie commercieel geadviseerd door JLL en Colliers in collegiale samenwerking. Houthoff stond DELA Vastgoed juridisch bij. Syntrus Achmea is commercieel bijgestaan door Retail Capital, technisch door CVO Group en juridisch door Nauta Dutilh.

 

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.