Nieuwsbericht

Deka Immobilien koopt iconische Booking.com Campus in Amsterdam

december 20, 2022

Deka Immobilien Investment GmbH heeft namens twee van haar fondsen, Deka-ImmobilienEuropa en WestInvest InterSelect, het iconische campusgebouw van Booking.com op het Amsterdamse Oosterdokseiland verworven via een sale-and-leaseback constructie. De nieuwe campus van Booking.com gaat een inclusieve, gastvrije en duurzame werkomgeving voor ruim 5.000 medewerkers bieden. Tegelijkertijd wordt het state-of-the-art gebouw deels een openbare ontmoetingsplek.

Het nieuwe internationale hoofdkantoor van Booking.com, ontworpen door UNSTUDIO, is met 72.500 m² één van de grootste binnenstedelijke projecten van West-Europa. Het multifunctionele gebouw beslaat ruim een derde van het oppervlakte van het Oosterdokseiland. De Booking.com campus neemt 53.000 m² in beslag, de overige ruimten zijn bestemd voor appartementen, publieke functies op de begane grond en parkeermogelijkheden voor zowel auto’s als fietsen.

Amsterdam
Het van oorsprong Nederlandse bedrijf is een langjarig huurovereenkomst aangegaan voor alle commerciële ruimten. Booking.com blijft met deze stap voor lange tijd verbonden aan de stad. In het tweede kwartaal van 2023 zullen de eerste Booking.com medewerkers het nieuwe kantoor in gebruik nemen. 

Duurzaamheid
De ambitie om met dit project een BREEAM Excellent score te behalen stond vanaf het begin centraal. Belangrijke innovatieve en duurzame ontwerpkenmerken van de campus zijn hernieuwbare energie op locatie (met zonnepanelen op een mos-sedumdak), aansluiting op het thermische energieopslagsysteem en de zorgvuldige ontwikkeling tot smart building.

Strategische ligging
De campus is gelegen op het Oosterdokseiland, in het hart van Amsterdam en op loopafstand van Amsterdam Centraal Station. De locatie biedt een goede bereikbaarheid en veel voorzieningen in de directe omgeving. Het Oosterdokseiland heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een levendige plek waar mensen komen om te werken, te wonen en te ontmoeten. Het Oosterdokseiland beschikt over een grote ondergrondse parkeergarage voor 1.800 auto's. De ondergrondse parkeergarage van Booking.com met 213 autoparkeerplaatsen en 2.200 fietsparkeerplaatsen wordt hierop aangesloten.

Booking.com
Booking.com werd in 1996 opgericht en is uitgegroeid van een kleine Nederlandse start-up tot toonaangevend digitaal reisbureau. Booking.com is momenteel marktleider voor het online boeken van accommodaties en is wereldwijd actief.

Deka
Deka Immobilien Investment GmbH en WestInvest Gesellschaft für Investmentfonds mbH zijn onderdeel van de Deka Group. Gezamenlijk beheren beide fondsen voor circa EUR 47 miljard aan vastgoed (per 31/12/2021).

Booking.com werd commercieel geadviseerd door CBRE en juridisch door Allen & Overy.

Deka Immobilien Investment GmbH werd commercieel geadviseerd door JLL, juridisch door NewGround Law en technisch door Cushman & Wakefield.

 


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 102.000 medewerkers per 30 september 2022. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.