Corum verkoopt hoofdkantoor Zeeman in Alphen aan den Rijn

december 18, 2019

Corum Asset Management heeft namens het vastgoedfonds Corum Origin De Schans 15 in Alphen aan den Rijn verkocht aan een internationale, private belegger.

De Schans 15 is al sinds 1980 het hoofdkantoor van Zeeman. Het object bestaat uit ca. 41.000 m² bedrijfsruimte en 5.000 m² kantoorruimte. In 2016 heeft Corum in een sale & lease back het object verworven van Zeeman en is in nauwe samenwerking tussen Zeeman en Corum het gehele object gerenoveerd. Naast uitbreiding van het kantoor is er onder andere een nieuwe parkeergarage gebouwd, zijn nieuwe gevelpanelen geplaatst en zijn er ruim 6.700 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de bedrijfsruimte om het pand nog duurzamer te maken.

Verkoper Corum Origin is een gediversifieerd commercieel vastgoedfonds dat beheerd wordt door Corum.

Boudewijn Stumpel, asset manager en namens Corum verantwoordelijk voor de verkoop: “Corum beheert haar fonds actief met een lange termijn perspectief en slaagt erin om stabiele inkomsten te genereren voor haar fondsbeleggers. Als de marktomstandigheden en gereguleerde fondsrestricties het toelaten, verkoopt Corum soms ook assets na een relatief korte beheertermijn. Met verkoopresultaten creëert Corum maximale waarde voor haar beleggers. De verkoop van De Schans 15 in Alphen aan den Rijn is een goed voorbeeld van deze verkoopstrategie.”

Corum werd bij deze verkoop geadviseerd door Appelhoven Vastgoedadviseurs en JLL.

TREE Real Estate heeft namens koper de aankoop en financiering begeleid, in samenwerking met Beaufort. TREE AM zal ook het property management namens de nieuwe eigenaar verzorgen.

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is a leading professional services firm that specializes in real estate and investment management. Our vision is to reimagine the world of real estate, creating rewarding opportunities and amazing spaces where people can achieve their ambitions. In doing so, we will build a better tomorrow for our clients, our people and our communities. JLL is a Fortune 500 company with annual revenue of $16.3 billion, operations in over 80 countries and a global workforce of more than 93,000 as of September 30, 2019. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated. For further information, visit jll.com.