Continental Bakeries verkoopt fabriek in Dordrecht en huurt langjarig terug

oktober 10, 2019

Continental Bakeries B.V. heeft de Haust fabriek op bedrijventerrein Dordtse Kil II aan de Pieter Zeemanweg 17 in Dordrecht in een sale & leasebackconstructie verkocht aan Sagax. De fabriek heeft een totaal oppervlak van circa 23.000 m² en is gebouwd op een perceel van circa 45.000 m². Het complex omvat een grote productieruimte, een logistieke ruimte en een kantoorruimte. Sagax heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met zittende huurder Continental Bakeries (Haust) B.V.

Continental Bakeries is een Europese bakkerijgroep met private label producten en eigen merken zoals Haust, Bussing en Brinky koekjes, broodvervangers en toast. Continental Bakeries heeft vijftien productielocaties in West-Europa met in totaal 2.500 medewerkers. Zij exporteren hun producten wereldwijd, met West-Europa als belangrijkste afzetgebied.


Continental Bakeries B.V. is juridisch geadviseerd door NautaDutilh N.V. en commercieel door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield in collegiale samenwerking met JLL.


About JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.