Clarion Gramercy en Borghese Logistics ontwikkelen 17.000 m² logistiek op risico in Utrecht

JLL is aangesteld voor de verhuur van dit te ontwikkelen state of the art distributiecentrum op bedrijventerrein Lade Weide in opdracht van Clarion Gramercy.

april 15, 2019

Op het bedrijventerrein Lage Weide is Borghese Logistics gestart met de bouw van een state of the art distributiecentrum in opdracht van Clarion Gramercy.

Het betreft de herontwikkeling van het voormalige PSA terrein aan de Mesonweg 6 in Utrecht, wat door Borghese Logistics eind 2016 op risico werd aangekocht om in te spelen op de schaarste aan logistieke ruimte in het midden van Nederland. Clarion Gramercy heeft de ontwikkeling begin 2019 gekocht van Borghese Logistics voor haar Gramercy Property Europe III fonds. 

Het bedrijventerrein Lage Weide ligt aan de rand van Utrecht langs de A2 en is één van de oudste bedrijventerreinen van Nederland. Aanvankelijk vestigden zich er met name industriële ondernemers en bouwbedrijven, momenteel ligt het accent meer op logistiek en distributie.

Het distributiecentrum omvat in totaal circa 15.000 m² warehouse, circa 1.676 m² mezzanine en circa 500 m² kantoorruimte. Het distributiecentrum zal op 1 december 2019 worden opgeleverd, conform de modernste specificaties en met een BREEAM-certificaat ‘Very Good’. Zo wordt o.a. voorzien in een ESFR-sprinklerinstallatie, hoge vloerbelasting en super vlakke vloer. 

De ontwikkeling is beschikbaar vanaf circa 7.500 m² warehouse.

Clarion Gramercy is een leading vastgoedinvesteerder en fund manager gefocust op single tenant logistics en light industrial objecten in Europa. Clarion Gramercy verwerft verhuurde objecten, sale and leaseback transacties en build-to-suit ontwikkelingen. Clarion Gramercy heeft een focus op Duitsland, Nederland, Frankrijk en Spanje waarbij het ook een actieve investeringspipeline heeft in vele andere Europese landen. De ontwikkeling in Utrecht betreft de eerste aankoop van Clarion Gramercy in Nederland die op risico wordt gebouwd.

Bedrijventerrein Lage Weide beschikt over een binnenhaven die toegankelijk is voor de grootste binnenschepen. Zodoende vindt er volop overslag plaats tussen water, spoor en wegen. De gunstige marktomstandigheden, de uitstekende ligging in het land en ten opzichte van de stad Utrecht (last mile delivery), de container terminal en de frictieleegstand voor warehouses in de regio Utrecht maken deze ontwikkeling uniek en de reden voor Clarion Gramercy om deze ontwikkeling te verwerven. 

Clarion Gramercy heeft JLL exclusief aangesteld voor de verhuur van de ontwikkeling.