Nieuwsbericht

Cabot verwerft logistiek object in Steenbergen via een sale-and-leaseback deal

december 16, 2022

Emeke Spangenberg

Graphic Designer / Project Manager - Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Cabot Properties heeft haar beleggingsportefeuille in Nederland verder uitgebreid. De aankoop betreft een logistieke locatie aan de Mosquitostraat 7 in Steenbergen.

Het gebouw omvat in totaal circa 6.559 m² en bestaat uit 6.470 m² bedrijfsruimte en 89 m² kantoorruimte. De voormalige eigenaar gebruiker Zijderlaan Logistiek BV heeft het pand in deze sale-and-leaseback transactie verkocht. Zijderlaan Logistiek is actief in de dynamische wereld van transport en logistiek. Het familiebedrijf wordt sinds januari 2022 geleid door de derde generatie en dankzij hun specialisme in drie transportdivisies, aangevuld met de toegevoegde waarde die zij bieden via hun strategisch gelegen DC's in Nederland, zijn zij in staat om zich aan te passen aan klant specifieke behoeften.

Cabot Properties is een internationale private equity vastgoedonderneming die zich richt op logistiek vastgoed. Cabot is opgericht in 1986 en is een toonaangevende investeerder, ontwikkelaar en exploitant van distributiegebouwen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Australië. Cabot beheert op wereldwijd niveau fondsen en beleggingsstrategieën namens institutionele beleggers.

Tot op heden heeft Cabot meer dan 14 miljard dollar geïnvesteerd in logistiek vastgoed, meer dan 4.000 huurders bediend en 1.600 gebouwen geëxploiteerd met een totale oppervlakte van meer dan 200 miljoen vierkante meter. Cabot’s hoofdkantoor is gelegen in Boston, VS, en beschikt daarnaast over kantoren in Atlanta, Chicago, Dallas, Los Angeles, Londen, Sydney en Amsterdam.

Koen de Jong van Cabot Properties: "Wij zijn erg blij met deze strategische aankoop in Steenbergen, West-Brabant. Het pand past goed in onze groeiende portefeuille in Nederland en we kijken uit naar onze langdurige relatie met Zijderlaan Logistiek."

Cabot werd tijdens het aankoopproces geadviseerd door het JLL MidCap team (commercieel), Buren Legal (juridisch), Arcadis (technisch) en PWC (fiscaal). Verkoper werd bijgestaan door Topic Real Estate.
 


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 102.000 medewerkers per 30 september 2022. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.