Nieuwsbericht

Cabot Properties verwerft logistiek gebouw in Ede van GARBE Industrial Real Estate Nederland in een off-market transactie

juni 22, 2023

Cabot Properties koopt logistiek gebouw in Ede van GARBE Industrial Real Estate. Gunstige locatie nabij snelwegen A12 en A30. Verhuurd aan gerenommeerde gebruiker.

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

De Amerikaanse vastgoedbelegger Cabot Properties heeft namens een van haar fondsen in een off-market transactie het gebouw aan de Banksstraat 5 in Ede gekocht. Verkoper is GARBE Industrial Real Estate Netherlands, een Nederlandse logistieke belegger en ontwikkelaar. Het logistieke gebouw is strategisch gelegen in de nabijheid van de snelwegen A12 en A30 en tussen de steden Ede en Veenendaal. Het logistieke object van ongeveer 8.100 m² is gebouwd in 2011, beschikt over een energielabel A++ en is voor lange termijn verhuurd aan een gerenommeerde gebruiker uit de regio.

Koen de Jong van Cabot Properties: "Wij zijn erg blij met deze strategische aankoop in Ede, het logistieke gebouw is gunstig gelegen tussen de steden Ede en Veenendaal en nabij het belangrijke knooppunt waar de snelwegen A12 en A30 elkaar kruisen. Het hoogwaardige gebouw is een mooie aanvulling op onze alsmaar groeiende portefeuille in Nederland en onderstreept onze wens om verder uit te breiden in deze regio. We willen de verkoper GARBE Industrial Real Estate Netherlands bedanken voor de prettige samenwerking bij deze off-market transactie."

GARBE Industrial Real Estate Netherlands, een dochteronderneming van het in Hamburg gevestigde GARBE Industrial Real Estate GmbH, beheert een portefeuille ter waarde van € 1 miljard en ontwikkelt momenteel ongeveer 150.000 m². GARBE Industrial Real Estate Netherlands werd tijdens het verkoopproces geadviseerd door Hollis en Osborne Clarke. Cabot Properties werd tijdens deze transactie geadviseerd door Arcadis, DLA, PWC en JLL.


Over JLL

Al meer dan 200 jaar helpt JLL (NYSE: JLL), een toonaangevend wereldwijd zakelijk en financieel adviseur op het gebied van commercieel vastgoed en vermogensbeheer, klanten bij het kopen, bouwen, bewonen, beheren en investeren in diverse industriële, commerciële, residentiële en winkelpanden, evenals hotels. JLL is een Fortune 500® bedrijf met een jaarlijkse omzet van 20,8 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 106.000 medewerkers. Gedreven door ons doel om de toekomst van vastgoed vorm te geven voor een betere wereld, helpen we onze klanten, medewerkers en gemeenschappen een betere weg te kiezen, SEE A BRIGHTER WAY SM. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website jll.com.