B. Smart City Hub te Amsterdam verwelkomt Picnic

​JLL heeft namens Timeless Investments 1.350 m² bedrijfsruimte in de Smart City Hub aan de Johan Huizingalaan 761 in Amsterdam langjarig verhuurd aan Picnic.

februari 13, 2019

JLL heeft namens Timeless Investments 1.350 m² bedrijfsruimte in de Smart City Hub aan de Johan Huizingalaan 761 in Amsterdam langjarig verhuurd aan Picnic.

Het in 2015 opgerichte Picnic is een Nederlandse online supermarkt die boodschappen gratis thuis bezorgt. Picnic heeft daarbij geen fysieke winkels.

Na afronding van deze transactie is er nog bedrijfsruimte beschikbaar in de B. Smart City Hub, waarbij deelverhuur vanaf 300 m² bespreekbaar is. De totale hub omvat ongeveer 24.000 m². De hub biedt onder andere ruimte voor bedrijven in de afval-, water-, energie-, (last mile) logistiek-, slimme opslag-, voedsel- en mobiliteitssectoren. 

De locatie is pal gelegen naast B. Amsterdam. Als groei-platform en werkplek-innovator heeft B. Amsterdam de visie om corporates, startups, ondernemers en onderwijs samen te brengen in zowel digitale als fysieke ruimtes. B. Amsterdam werkt hard aan het doel om de B. Smart City Hub een integraal onderdeel te maken van een duurzamere toekomst voor de stad. Zo is het de eerste stap in de ontwikkeling van het ‘West Innovation District’, nu nog de Riekerpolder, om te dienen als pilot en energizer voor toekomstige ontwikkelingen in het gebied. Het project maakt deel uit van een groter plan om het gehele Schinkelkwartier, het gebied tussen B. Amsterdam en het Olympisch Stadion, om te vormen tot een nieuw woon-, recreatie- en werkgebied voor stadse ondernemers die prioriteit geven aan inclusiviteit, duurzaamheid en innovatie. Zie ook https://b-buildingbusiness.com/smartcityhub/.

JLL bracht deze transactie tot stand voor verhuurder Timeless Investments. Picnic werd bij deze transactie bijgestaan door Box Vastgoed.