Nieuwsbericht

AXA IM Alts koopt iconisch kantoorgebouw in centrum Rotterdam

december 12, 2022

AXA IM Alts heeft het iconische kantoorgebouw van ABN Amro op de Coolsingel in Rotterdam gekocht. Op deze centrale locatie aan de Coolsingel herontwikkelt Provast het voormalige ABN AMRO kantoor, aangekocht door AXA IM Alts namens haar klanten, tot een modern, smart en duurzaam multi-tenant kantoorgebouw met een oppervlakte van circa 25.000 m2.

 ABN AMRO heeft een huurovereenkomst getekend voor een nieuwe bankshop op de begane grond en een gedeelte van het kantoorgebouw en neemt actief deel aan de herontwikkeling.

De ontwikkeling sluit aan bij de toenemende vraag aan kwalitatief hoogwaardige en duurzame kantoorruimte in Rotterdam en is in lijn met de doelstelling van de bank om al haar eigen kantoren uiterlijk in 2030 volledig Paris Proof te maken.

Met hoge ESG-ratings, circulaire bouwtechnieken en innovatieve energiesystemen, zal het volledig herontwikkelde kantoor een van de meest duurzame gebouwen worden van de Rotterdamse markt.

Door het gebruikerscomfort, daglichtintreding en vergroening centraal te stellen in het ontwerp, voldoet het gebouw ook aan strenge gezondheidscriteria en zal het daarnaast ook het energieverbruik voor de gebruikers beperken. Paul de Ruiter Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp.

ABN Amro werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff. AXA IM Alts en Provast werden geadviseerd door JLL en Houthoff.

 


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 102.000 medewerkers per 30 september 2022. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.