Nieuwsbericht

Aventicum verkoopt Nederlandse kantorenportefeuille 'Project Hawk' aan Revcap en Unifore

oktober 01, 2021

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Aventicum Real Estate heeft namens een door haar beheerd vastgoedfonds met succes een Nederlandse kantorenportefeuille verkocht. Koper is een joint venture tussen Revcap Advisors Ltd (Revcap) en Unifore Real Estate (Unifore).

Project Hawk bestaat uit een portefeuille van 12 kantoorgebouwen en bijna 70.000 m² v.v.o. aan institutioneel hoogwaardig vastgoed in een van de meest concurrerende markten van Europa. De portefeuille van 12 kantoorgebouwen is gecentreerd in en rond de Nederlandse G4-steden en omvat vijf objecten in Utrecht, drie in Den Haag, één in Rotterdam en drie in de regio Amsterdam. Sinds Aventicum's eerste acquisitie in 2017, en in samenwerking met asset manager Cairn Real Estate, heeft Aventicum de portefeuille actief beheerd, resulterend in een bezettingsgraad van meer dan 90% en een WALT van meer dan 5 jaar.

Revcap en Unifore zullen ernaar streven voort te bouwen op de sterke fundamenten van de portefeuille en de ESG-voetafdruk verder te verbeteren.

Aventicum Real Estate is een platform voor het management van vastgoedbeleggingen, gelieerd aan Credit Suisse en de Qatar Investment Authority, opererend vanuit kantoren in Zürich, Londen en Amsterdam. Aventicum Real Estate beheert of adviseert een reeks closed-end vastgoedfondsen en verwerft vastgoed op aantrekkelijke locaties in Europa die zij actief kunnen managen om hun operationele prestaties en restwaarde te verbeteren.

Revcap is een in Londen gevestigde toonaangevende Europese investeerder die zich richt op de kleine en middelgrote vastgoedmarkten in zorgvuldig op elkaar afgestemde joint ventures met lokale operationele partners zoals Unifore. Sinds haar oprichting heeft Revcap voor meer dan £ 10 miljard  aan vastgoed verhandeld in bijna 500 transacties.

Unifore is een gespecialiseerde Nederlandse vastgoedbeleggings- en vermogensbeheerder met ongeveer € 800+ miljoen aan activa onder beheer.

JLL, Dentons, Deloitte en SGS adviseerden Aventicum bij deze transactie. Revcap en Unifore werden geadviseerd door Colliers, DLA, GreenbergTraurig, CFP en EY.


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 98.000 medewerkers per 31 december 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.