Nieuwsbericht

Astellas verkoopt Mirai House op Leiden Bio Science Park 

januari 18, 2021

Farmaceutisch bedrijf Astellas heeft het Mirai House op het Leiden Bio Science Park verkocht aan Fidelity International. Het gebouw is verkocht middels een gedeeltelijke sale & leaseback transactie.

Mirai House is een high-tech mixed-use R&D-complex met een totaaloppervlakte van circa 15.000 m², welke gelegen is op het Leiden Bio Science Park. Het Leiden Bio Science Park is een van Europa’s grootste en belangrijkste wetenschappelijk ecosystemen op het gebied van Life Sciences & Health. Het gebouw werd in opdracht van en voor Astellas ontwikkeld in 2012.

Het gebouw is met 10- en 15-jarige contracten langjarig verhuurd aan sterke huurders. Farmaceutisch bedrijf Astellas, dat al in de kantoorvleugel gehuisvest was, heeft deze terug gehuurd. De laboratoriumvleugel is verhuurd aan het Leiden University Medical Center (LUMC) en het Netherlands Center for the Clinical advancement of Stem Cell and Gene Therapies (NECSTGEN). Gezamenlijk bouwen zij aan een van de grootste non-profit onderzoeks- en productiecentra in regeneratieve geneeskunde in Europa.

Het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund is het vlaggenschip van Fidelity’s vastgoedfondsen en richt zich uitsluitend op institutionele beleggers. Het fonds belegt in de eurozone met een focus op direct rendement en actief management.

Astellas werd begeleid door JLL en juridisch door CMS.

Fidelity International werd bijgestaan door Solid Attorneys, Marble Real Estate, SGS-Search, C2N en Deloitte Real Estate Tax. 

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.