Nieuwsbericht

APF International verkoopt Las Palmas te Rotterdam aan Buysse & Partners 

december 20, 2022

Buysse & Partners koopt het iconische Las Palmas gebouw op Kop van Zuid in Rotterdam van een institutioneel investeringsfonds onder management van APF International

Las Palmas is een voormalig werkplaatsengebouw van rederij Holland Amerika aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Het werd gebouwd in 1953 naar een ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Van den Broek & Bakema. De gevels zijn opgebouwd uit prefab betonelementen. De open glazen trappenhuizen in de gevel zijn karakteristiek voor de architectuur van Van den Broek & Bakema. In 2007 werd het gebouw volledig gerenoveerd, waarbij de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw zoveel mogelijk zijn gerespecteerd. Het kreeg op het dak een opvallende architectonische uitbreiding.

Las Palmas is een mixed used gebouw en heeft een oppervlakte van 19.700m² verspreid over 7 verdiepingen. Het gebouw huisvest tegenwoordig o.a. het Nederlands fotomuseum, een restaurant, coffee bar, fotografie school en meerdere kantoorgebruikers. Met een energielabel A++ en een BREEAM “very good” certificaat voldoet het gebouw aan de modernste eisen van duurzaamheid. Het is de ambitie van Buysse & Partners om ook in de toekomst te blijven investeren in de duurzaamheid van het gebouw en om het gebouw future proof te houden.

Met de aankoop van Las Palmas verwerft Buysse & Partners, na De Zilveren Toren in Den Haag, haar tweede vastgoed in Nederland en bevestigt hiermee haar ambitie om ook buiten België een actieve rol als vastgoedinvesteerder-en beheerder te spelen.

APF International en het institutionele investeringsfonds werden geadviseerd door Hemwood en Colliers.

JLL, Houthoff en Laurius begeleidden de transactie voor Buysse & Partners. Berlin Hyp is financieringspartner van dienst.
 


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 19,4 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 102.000 medewerkers per 30 september 2022. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.com.