Nieuwsbericht

Achmea koopt 44 intramurale woningen in Arnhem

juli 22, 2021

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) 44 intramurale wooneenheden gekocht in Arnhem, bestemd voor bewoners met een licht-verstandelijke beperking. Het nieuwe complex, inclusief gemeenschappelijke ruimtes, wordt langjarig verhuurd aan stichting Siza.

“De aankoop past in de strategie van het AHHCPF om te investeren in inclusieve wijken waar mensen met en zonder zorgvraag samen wonen en werken”, zegt fondsmanager Daan Tettero. “Daarnaast dragen we met deze ontwikkeling bij aan de verdere vernieuwing van de wijk Malburgen.’’

Studio's en appartementen
De wooneenheden aan de Eimerssingel in de wijk Malburgen bestaan uit studio’s van circa37 m2 en tweekamerappartementen tussen de 44 m2 en 51 m2 . Elke eenheid beschikt over eigen sanitair en een eigen keukenblokje. De grotere appartementen zijn ook geschikt voorechtparen of stellen. Op alle etages is een kantoor aanwezig voor begeleiding.

De woonvoorzieningen voldoen aan de functionele eisen voor zelfstandig wonen met zorgen begeleiding en zijn goed alternatief aanwendbaar. Dagbestedingsruimten, huiskamers en ontmoetingsruimtes zijn op de begane grond en hebben een eigen entree. De dagbestedingsruimte is voor cliënten van Siza die uit de directe omgeving komen. De bouw van het complex is inmiddels gestart. De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2022 en het gebouw zal bij oplevering een energielabel A hebben en een gemiddelde GPR score van minimaal 7,5.

JLL adviseerde verkoper, een ontwikkelende particulier, op commercieel gebied en Core Notariaat op juridisch gebied. Nauta Dutilh was juridisch adviseur van koper.  

Over JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.