Nieuwsbericht

abrdn verkoopt iconisch gebouw Aurora in Amsterdam

september 30, 2021

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

abrdn heeft namens één van haar fondsen het iconische Aurora gebouw in Amsterdam verkocht aan UBS Asset Management. 

Het iconische gebouw, oorspronkelijk in de jaren zestig ontworpen door de bekende Nederlandse architect Piet Zanstra voor levensverzekeringsmaatschappij Aurora, is gelegen op eigen grond in het centrum van Amsterdam op de hoek van de Stadhouderskade en Overtoom. Het gebouw profiteert hiermee van uitstekende bereikbaarheid via eigen en openbaar vervoer.  

Aurora bestaat uit circa 9.678 m² kantoor-, winkel- en archiefruimte en is volledig verhuurd aan toonaangevende huurders. Online vakantieboekingsplatform Booking.com huurt de volledige kantoorruimte en outdoorspecialist Bever huurt de winkelruimte op de begane grond van het gebouw. De grote vloervelden van circa 1.000 m² zijn flexibel in te delen en bieden een prachtig uitzicht over de historische binnenstad. Het gebouw biedt kansen om op korte tot middellange termijn waarde toe te voegen. 

abrdn werd begeleid door JLL (commercieel) en door DLA Piper (juridisch). 

UBS Asset Management werd begeleid door Amstelius (technisch), Houthoff (juridisch) en Van Gool & Elburg (commercieel). 
 


About JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.