Aberdeen Standard Investments koopt NWO-gebouw in Den Haag

januari 16, 2020

Aberdeen Standard Investments heeft namens een institutioneel mandaat voor een Duits pensioenfonds een kantoorgebouw dat volledig gehuurd wordt door De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in Den Haag gekocht van Equity Estate.

Het kantoorgebouw “Java”, gelegen aan de Laan van Nieuw Oost-Indië 300-334 in Den Haag, heeft een oppervlakte van 13.635 m² en beschikt over 176 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage. Het complex is in 2000 opgeleverd, heeft een energielabel A en is langjarig verhuurd aan NWO.

Aberdeen Standard Investments werd in deze transactie commercieel geadviseerd door JLL, juridisch door Van Doorne en technisch door Savills. Equity Estate werd juridisch geadviseerd door Lexence.

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.