Nieuwsbericht

Willems Bouwbedrijf verkoopt DC Aviation Valley aan Frasers Logistics and Commercial Trust

november 27, 2023

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Willems Bouwbedrijf uit Venlo heeft met trots de verkoop aangekondigd van DC Aviation Valley aan Frasers Logistics and Commercial Trust (“FLCT”). DC Aviation Valley wordt ontwikkeld om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogwaardige logistieke distributiecentra en is reeds langjarig verhuurd aan Maastricht Logistics Services (“MLS”). Het gebouw wordt in Q3 2024 opgeleverd. Na oplevering biedt het distributiecentrum een totaal verhuurbare vloeroppervlakte van circa 12.960 vierkante meter.

DC Aviation Valley is gelegen nabij de luchthaven van Maastricht waardoor het een ideale vestigingslocatie is voor luchtvracht-gerelateerde dienstverlening. Deze uitstekende locatie, met toegang tot belangrijke snelwegen A2, A76, A79 en nabijheid van zowel de Duitse als Belgische grens, maakt het een ideale vestigingslocatie met een tal van mogelijkheden voor logistieke dienstverlening. 

MLS – Maastricht Logistics Services B.V. is een neutrale logistieke dienstverlener die gespecialiseerd is in diensten voor expediteurs, luchtvaartmaatschappijen, en transportbedrijven. Met de deze nieuwe locatie op Maastricht-Airport, in het hart van Europa's gouden driehoek Amsterdam (AMS) - Frankfurt (FRA) - Parijs (CDG), gelegen in een internationale regio in het meest zuidelijke deel van Nederland, met directe toegang tot grootste Europese economische regio’s, maakt MLS haar groeiambities waar en kan het de bestaande klanten nog beter bedienen. 

FLCT is enthousiast over de mogelijkheid om te investeren in dit state-of-the-art milieuvriendelijk distributiecentrum, gelegen in een opkomende logistieke regio. Met een sterke toewijding aan duurzaamheid en het kiezen van strategische locaties, is FLCT verheugd om de eigenaar te worden van DC Aviation Valley. FLCT is een in Singapore genoteerd vastgoedbeleggingstrust met een portefeuille van 107 industriële en commerciële vastgoedobjecten, ter waarde van ongeveer S$6,5 miljard (ongeveer €4,5 miljard) per september 2023, gediversifieerd over vijf belangrijke ontwikkelde markten - Australië, Duitsland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. FLCT wordt in Australië en Europa bijgestaan door Frasers Property Industrial, een internationale ontwikkelende belegger in de gehele vastgoedwaardeketen.

Willems Bouwbedrijf (onderdeel van Ballast Nedam) is een toonaangevend bouwbedrijf in de regio zuidoost Nederland en is gespecialiseerd in de utiliteitsbouw, waaronder met name het ontwikkelen en realiseren van hoogwaardige distributiecentra. 

Willems Bouwbedrijf werd tijdens deze verhuur- en verkooptransactie commercieel begeleid door JLL. FLCT is juridisch bijgestaan door Lexence en technisch door SGS Search. MLS  werd tijdens deze verhuurtransactie commercieel begeleid door Spauwen | Werrij.
 


Over JLL

Al meer dan 200 jaar helpt JLL (NYSE: JLL), een toonaangevend wereldwijd zakelijk en financieel adviseur op het gebied van commercieel vastgoed en vermogensbeheer, klanten bij het kopen, bouwen, bewonen, beheren en investeren in diverse industriële, commerciële, residentiële en winkelpanden, evenals hotels. JLL is een Fortune 500® bedrijf met een jaarlijkse omzet van 20,9 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 105.000 medewerkers. Gedreven door ons doel om de toekomst van vastgoed vorm te geven voor een betere wereld, helpen we onze klanten, medewerkers en gemeenschappen een betere weg te kiezen, SEE A BRIGHTER WAY SM. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website jll.com.