JLL adviseert De Nederlandsche Bank bij de verkoop van het Parkgebouw in Amsterdam

augustus 04, 2020

Door middel van een gesloten verkoopproces zal De Nederlandsche Bank haar kantoor aan de Sarphatistraat 1 in het centrum van Amsterdam verkopen.

Het iconische gebouw op de hoek Sarphatistraat / Frederiksplein is sinds 1981 eigendom van De Nederlandsche Bank en doet na revitalisatie in 2015 dienst als bezoekerscentrum en kantoor voor De Nederlandsche Bank. Het Parkgebouw is gelegen op eigen grond en biedt 4.785 m² aan hoogwaardige kantoorruimte plus 575 m² aan overige verhuurbare ruimte. Naast hoogwaardige kantoorruimte en comfort was duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt van De Nederlandsche Bank. De revitalisatie heeft geresulteerd in een bijna energie-neutraal gebouw met een A++ EPC energielabel waarmee het een van de meest duurzame kantoorgebouwen is in het centrum van Amsterdam.  

De verkoop van het Parkgebouw is onderdeel van de huisvestingsstrategie van De Nederlandsche Bank, dat met de renovatie van haar hoofdkantoor aan het Frederikspark, de ruimte in het Parkgebouw niet meer nodig heeft. Na de renovatie van het hoofdkantoor zal De Nederlandsche Bank nog twee gebouwen gebruiken voor haar kernactiviteiten, het gerenoveerde hoofdkantoor en het Cash Centrum in Zeist.

Het formele verkoopproces wordt per 1 september 2020 opgestart en biedt geïnteresseerde partijen de gelegenheid een bieding uit te brengen. Aan geïnteresseerde partijen worden twee scenario’s aangeboden; levering vrij van huur en gebruik, en levering met huurovereenkomst voor een periode tot eind 2023.

Geïnteresseerde partijen kunnen zich aanmelden via hetparkgebouw.nl

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.