Views

WELL-Accredited Professional

Who am I?

Ik ben Claudia Vermeulen, woonachtig in Amsterdam en werk al meer dan 4 jaar bij JLL. Mijn carrière binnen JLL begon ik in het Workplace Strategy team om beter inzicht te krijgen in mensen; wat zij willen, nodig hebben en verwachten van de werkomgeving. Zo heb ik de People-Centric Roadmap gecreëerd om een werkomgeving op te bouwen waarin de menselijke ervaring centraal staat.

Nadat de 'soft services’ mij duidelijk werden, ben ik overgestapt naar het Project & Development Services team als project manager naar de 'hard services'. Omdat ik van mening ben dat gebouwen en werkplekken ontwikkeld moeten worden met de gezondheid en het welzijn van mensen in het middelpunt van het ontwerp, wilde ik een WELL geaccrediteerde professional worden.

Door COVID-19 zijn gezonde werkomgevingen belangrijker dan ooit tevoren geworden. We bouwen structuren om onszelf te beschermen en we brengen steeds meer tijd door in deze structuren, waarbij we meer dan 90% van ons leven binnenshuis leven. Onze gebouwen zijn ontworpen om ons veilig te houden, om ons te beschermen tegen de elementen, maar veel van de plaatsen waar we onze tijd doorbrengen staan ook in de weg van onze gezondheid.

WELL heeft een holistische visie op gezondheid: de gezondheid van de mens is niet alleen vrij van ziekten - wat inderdaad een fundamenteel onderdeel van de gezondheid is - maar ook van het genot van een productief leven waar we geluk en voldoening aan ontlenen. Gezonde ruimtes beschermen ons tegen datgene wat ons ziek kan maken, bevorderen ons welzijn en vergemakkelijken de mogelijkheden voor ons om met elkaar in contact te komen en ons leven ten volle te leven!

Het verschil tussen BREEAM en WELL?
BREEAM richt zich meer op het gebouw zelf; het creëren van een duurzaam gebouw, terwijl WELL zich richt op de mensen in het gebouw; het creëren van een gezonde werkomgeving.