Onderzoek

De toekomst van het werk creëren voor een betere wereld 

januari 11, 2021
Werk is niet waar je naartoe gaat, maar iets wat je onderneemt!

De toekomst van werk is niet iets nieuws. Het is een traject dat we al vele jaren bewandelen en de meeste aspecten ervan zijn goed ingeburgerd, van flexwerken en werken op afstand tot nieuwe niveaus van welzijn en ervaring voor werknemers. Wat nieuw is, is de radicale transformatie van het begrip werk en de manier waarop we werken. De ontwikkelingen in de manier waarop we leven en werken zijn pas na maanden in plaats van jaren verankerd - er is geen weg terug naar het oude patroon. De voorkeuren van werknemers zijn veranderd en werkgevers zullen daarop moeten inspelen om "kantoorpersoneel in 2021 terug te winnen".

2021 wordt een jaar van bezinning, experimenteren en proefprojecten

Bedrijven beseffen dat ze misschien nooit meer op dezelfde manier zullen werken als voor de crisis en dat het vermogen om zich aan te passen aan nieuwe en veranderende omstandigheden essentieel zal zijn voor het succes. De pandemie heeft de digitale transformatie van bedrijven bevorderd en individuele gezondheid en welzijn op de voorgrond geplaatst als een kritieke prioriteit. Nu werk echt grenzeloos is, verwachten werknemers een veilige, productieve en naadloze ervaring, ongeacht waar ze werken.

In ons laatste onderzoek laten we zien hoe de nieuwe tendensen vastgoedstrategieën zullen veranderen en identificeren we de belangrijkste prioriteiten en kansen voor CRE-leiders en C-Suite executives.

Gestimuleerd door de pandemie staat vastgoed nu bovenaan de prioriteitenlijst van de C-suite om werk, personeel en werkplek mogelijk te maken. En het is de beroepsbevolking - versterkt door technologie met duurzaamheid en individueel welzijn als doel - die nu verandering aanstuurt en versnelt.

Overal werken is de enige weg vooruit

Hoe wordt het werk uitgevoerd en waar en wanneer gebeurt het? Wat zijn de voorkeuren van het Personeel en hoe presteren de mensen? Wat is de omvang en locatie van de toekomstige werkplek en wat is de juiste mix van het portfolio?

Er is geen stappenplan dat we kunnen volgen. In plaats daarvan moeten we door de toekomst van de werkomgeving navigeren met de nodige flexibiliteit om ons aan te passen aan veranderingen in 2021 en daarna. Dit is geen gemakkelijke opgave, aangezien er aanzienlijke doelstellingen in het verschiet liggen:

  1. Hybride werkzaamheden mogelijk maken
  2. Medewerkers betrekken en motiveren, waar ze ook werken
  3. Dynamische bezettingsplanning beheren en ondersteunen

De kans om de toekomst van de werkomgeving opnieuw vorm te geven is nog nooit zo groot geweest, en bedrijven zouden oplossingen moeten verkennen die het best bij hun organisatie passen en flexibel genoeg zijn: het is een permanente transformatie die leidt tot permanente veerkracht.

Laten we de toekomst van de werkomgeving vormgeven om een meer verantwoordelijk en veerkrachtig vastgoed voor onze mensen te bouwen.

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.