Onderzoek

European Multifamily Investment report 2019

Uit dit rapport blijkt dat residentieel vastgoed de grootste groeikansen biedt voor institutioneel kapitaal in Europa. Veranderende demografie en economie zorgen ervoor dat steeds meer beleggers interesse tonen in de zogenaamde ‘living’ sector. Door het aanhoudende woningtekort en de steeds grotere vraag naar huurwoningen door bewoners, worden appartementen als een toekomstbestendige investering gezien. De investeringen in deze sector bedroegen in 2018 € 56 miljard, waarvan € 5,6 miljard in Nederland werd geïnvesteerd in transacties groter dan € 5 miljoen.

Internationaal hebben voornamelijk het Verenigd Koninkrijk en Spanje hun positie aanzienlijk versterkt, naast de altijd sterke landen Nederland, Duitsland en Frankrijk als de grootste markten voor investeringen in woningen. In Ierland spelen internationale beleggers in op de huurgroeipotentie die ontstaat als gevolg van een ernstig tekort aan nieuwe woningen.

Vul dit formulier in om het rapport te downloaden

Er is een fout opgetreden bij het verzenden van het formulier. Probeer het opnieuw.

 

Privacyverklaring

Jones Lang LaSalle (JLL), samen met zijn dochterondernemingen en filialen, is wereldwijd marktleider in vastgoed- en investeringsmanagement. We nemen onze verantwoordelijkheid om de aan ons verstrekte persoonlijke informatie te beschermen zeer serieus.

Over het algemeen zijn de persoonlijke gegevens die we van u verzamelen bedoeld om uw aanvraag af te handelen.

We streven ernaar om uw persoonlijke gegevens te beveiligen met een passend beveiligingsniveau en ze niet langer te bewaren dan noodzakelijk is voor legitieme zakelijke of wettelijke doeleinden. We zullen ze vervolgens veilig verwijderen. Raadpleeg onze privacyverklaring voor meer informatie over hoe JLL uw persoonlijke gegevens verwerkt.