Sebastien Roffino

Head of Transformation, EMEA

Sebastien is verantwoordelijk voor de langetermijnstrategie waarmee JLL inspeelt op de snel veranderende manier van zakendoen en de dynamiek in de vastgoedsector.

 Met diploma's in Engineering en Business, een achtergrond buiten de vastgoedsector en het feit dat hij goed ingevoerd is in de Koreaanse zakenwereld, brengt Sebastien geheel nieuwe vaardigheden naar het EMEA-management.

Na een aantal operationele functies bij LVMH en General Electric, ging Sebastien aan de slag in senior marketing, verkoop en businessdevelopment bij het energiemanagement en automatiseringsbedrijf Schneider Electric in Europa en Azië. Na een MBA bij INSEAD trad hij in 2010 in dienst bij The Boston Consulting Group, waar hij zich richtte op B2B, industriële goederen en private-equity, met grote strategische en transformatieprojecten in meer dan vijftien landen wereldwijd.

Sinds hij in 2018 bij JLL kwam werken, reist Sebastien regelmatig door de hele regio. Hij werkt nauw samen met markt- en afdelingshoofden, om zo naast de dagelijkse business ook transformatieprojecten op te leveren.

Hij definieert daarbij onder andere de projectambitie, business requirements, succescriteria, resourcing requirements, key performance indicators en duidelijke tijdslijnen voor de juiste resultaten.

Wanneer Sebastien niet aan het werk is, staat hij het liefst met zijn hoofd onder de motorkap van een klassieke auto. Daarnaast is hij vaak op de racebaan te vinden of duikt hij naar de bodem van de oceaan.