Maria Grigorova

Chief Financial Officer, EMEA

Maria is de bewaker van de activa van het bedrijf en is verantwoordelijk voor de financiële gezondheid van JLL in in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

 Maria is er trots op dat ze een derdegeneratie-financeprofessional is; haar grootvader en moeder waren beiden bankiers.

Na het behalen van een diploma Consumenteneconomie aan de Cornell University en een MBA aan de Simon Business School in de VS, begon Maria haar carrière als finance manager bij multinational in consumentenproducten P&G in Brussel. Daarna heeft ze verschillende interne financiële functies vervuld bij Fortune 500 productiebedrijven die gespecialiseerd zijn in huishoudelijke producten. Ze maakte de overstap naar de dienstensector en werd in 2014 benoemd tot CFO bij JLL.

Maria verhuisde met succes alle financiële onderdelen van JLL, die verspreid waren over verschillende regionale kantoren, naar een centraal hoofdkantoor in Warschau. Ze verdeelt haar tijd nu tussen de Poolse hoofdstad en Londen. Finance zit nu fysiek naast het EMEA Shared Services-team, dat Maria ook gezamenlijk beheert. Daarnaast zet ze een expertisecentrum op ter ondersteuning van de bedrijfsplanning en -levering.

Naast haar CFO-verantwoordelijkheden houdt Maria toezicht op Procurement, Legal & Compliance, Property & Asset Management en de Russische activiteiten.

In de zomer houdt Maria van uitstapjes naar Bulgarije, waar zij en haar man oorspronkelijk vandaan komen. De familie gaat ook op vakantie in België, waar haar twee dochters zijn geboren en opgegroeid. Het is niet verwonderlijk dat Maria meerdere talen spreekt: Engels, Bulgaars, Russisch, Frans, maar ook Nederlands en - recenter - Pools.