Chris Zissis

Chief Information Officer, EMEA

Chris is verantwoordelijk voor technologie-, data- en informatiemanagement in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Met meer dan 20 jaar ervaring loopt Chris voorop in de FinTech- en PropTechrevoluties. In 2008 kwam hij naar het Verenigd Koninkrijk als Senior Technology Partner voor de retailbank bij Barclays. Eerder maakte hij carrière in Johannesburg binnen de technologische consultancy bij PwC, IBM en Barclays Bank.

In 2010 ruilde hij het bankiersvak in voor het vastgoed. Hij trad toe tot DTZ (nu Cushman & Wakefield) als Group Chief Information Officer en lid van het Executive Committee. Naast een bijdrage aan de herkapitalisering van het bedrijf met het oog op de overname, heeft Chris met de technologische transformatie en platformstrategie ervoor gezorgd dat alle diensten van DTZ werden samengevoegd tot één wereldwijde organisatie. 

In 2013 trad Chris in dienst bij JLL. Zijn belangrijkste opdracht was de technologische ontwikkeling van het bedrijf, waarbij hij in 2017 ook verantwoordelijk werd voor aanvullende datadisciplines. Daarnaast is hij als CIO wereldwijd verantwoordelijk voor de Capital Markets business. 

Als erkend Première 100 Technology Leader en CIO 100 is Chris ook regelmatig gastspreker op industrieconferenties over digitalisering, technologietransformatie, hyperconnectiviteit en beveiliging.

Chris is getrouwd en heeft twee tienerzonen, die de passie van hun vader voor diepzeezwemmen delen. Hij participeert ook in de productie van premium olijfolie uit een olijfgaard die al vier generaties lang in zijn familie is.