Arnold Bue

Head of Valuation Advisory en MT-lid JLL Nederland

Arnold is de eindverantwoordelijke voor al het taxatie advies van JLL Nederland. De werkzaamheden variëren van boekhoudkundige taxaties, tot bank taxaties en/of aankoopadvies van grote vastgoedportefeuilles.

Arnold startte zijn carrière bij JLL in 2001, na het voltooien van zijn masteropleiding Bedrijfseconomie. Hij was onderdeel van het eerste traineeship van JLL. Zijn loopbaan bij JLL begon daarna op de taxatieafdeling. Nadat hij voldoende ervaring had opgedaan is hij overgestapt naar de capital markets afdeling en heeft hij zich ontwikkeld tot allround vastgoedadviseur. In 2006 keerde hij terug op de taxatieafdeling, om zich te focussen op transactie advies, voordat hij in 2013 werd gepromoveerd tot hoofd van de afdeling en in 2014 onderdeel werd van de EMEA Valuation board van JLL.

Aangezien de vastgoedsectoren meer en meer specialistisch worden en het type advies meer gepolariseerd, worden taxaties ook meer divers. Enerzijds is er vraag naar uniform en specialistisch advies, anderzijds is er grote behoefte aan een brede kennis van de Nederlandse vastgoedmarkt. Als hij een belangrijk moment in zijn carrière moet omschrijven dan is dat wel dat hij gezien zijn ervaring “beide kanten van de medaille kent”. Hij kent dus de behoeften van een cliënt. Hoe je dat dan vertaalt in een taxatie-advies is van onschatbare waarde.

Buiten zijn dagelijkse werkzaamheden is Arnold betrokken bij het urban mining collectief. Hij is daarin een voortrekker om duurzaamheid verder te brengen dan alleen woorden.

Buiten het werk zijn Arnold en zijn vrouw de trotse ouders van Arnold jr (Noud) en Famke (Fries voor meisje). Hiermee verraadt hij zijn Friese roots. In zijn vrije tijd houdt hij ervan om aan oude auto’s te klussen om ervoor te zorgen dat hij langer kan genieten waarvoor ze zijn gemaakt: rijden.