Anthony Couse

Chief Executive Officer, Asia Pacific

In drie decennia bij JLL heeft Anthony samengewerkt met investeerders, verhuurders en huurders binnen alle segmenten van commercieel vastgoed. Vanuit Singapore is hij verantwoordelijk voor de activiteiten van het bedrijf in de regio Azië-Pacific.

Anthony heeft de laatste 25 jaar in Azië doorgebracht en heeft JLL geholpen bij de expansie in landen als China, Japan, India en Korea en bij het uitvoeren van diverse baanbrekende ontwikkelingsprojecten. Hij woonde 10 jaar in China, waar hij leiding gaf aan de activiteiten van JLL in Shanghai en Oost-China en aan de activiteiten van China Capital Markets. Daarvoor was hij 13 jaar in Hongkong gevestigd en bekleedde hij diverse leidinggevende functies in het hele bedrijf.

Anthony’s vastgoedexpertise - waaronder leasing, kapitaalmarkten en huurdersvertegenwoordiging – was van grote waarde tijdens een carrière die begon in Londen. Na zijn studie biologie aan de Universiteit van Londen, waar hij in 1987 cum laude afstudeerde, nam hij een baan aan in het bruisende zakendistrict van Londen bij vastgoedbedrijf De Groot Collis. Hij trad in 1989 in dienst bij JLL en stapte in 1993 over naar Hong Kong. 

De post in het buitenland zou slechts drie jaar duren. Maar JLL’s groei in Azië en een algemene voorliefde voor werken en wonen in de regio, hielden hem langer vast. Anthony schrijft zijn zwervende geest voor een deel toe aan zijn wortels: hij is geboren in Pakistan, waar zijn Britse vader voor een wereldwijd accountantskantoor werkte.

Anthony schrijft regelmatig over belangrijke trends die van invloed zijn op de vastgoedmarkten en de toekomst van de manier waarop mensen werken. In zijn vrije tijd houdt hij van hardlopen en fietsen.