Nieuwsbericht

Particuliere belegger verkoopt logistieke “DIY” portefeuille aan Hines

juli 21, 2021

JLL heeft namens een particuliere belegger een logistieke vastgoedportefeuille bestaande uit twee objecten verkocht aan Hines. De internationale vastgoedbelegger heeft namens het Hines European Value Fund 2 (HEVF 2) het logistiek distributiecentrum van circa 40.300 m² en de aangrenzende bouwmarkt van circa 4.100 m² verworven in Tiel. Deze transactie betreft de eerste investering van het HEVF 2 fonds in Nederland.

Het logistieke distributiecentrum is in gebruik door een Nederlands doe-het-zelfketen, dat fungeert als het logistieke knooppunt voor het bedrijf in Nederland. De winkelunit is verhuurd aan een Nederlandse bouwmarktketen en is recentelijk gerenoveerd.

Beide objecten bevinden zich in Tiel, een belangrijk logistiek knooppunt ten zuidoosten van Utrecht. De locatie heeft een centrale ligging en uitstekende ontsluiting vanwege de nabijheid van de belangrijke uitvalswegen A2 en A15 gecombineerd met de ligging nabij de containerterminal.

Verkoper werd tijdens deze transactie geadviseerd door Taylor Wessing, SGS Search en JLL.

Koper werd geadviseerd door Dentons Europe, PWC, Hollis, WSP en AeQO.

Over JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.