Nieuwsbericht

Noord-Hollandse vastgoedinvesteerder verkoopt 93 woningen in Terneuzen 

januari 14, 2021

Een Noord-Hollandse vastgoedinvesteerder heeft de woningportefeuille Starfish in Terneuzen verkocht. De portefeuille bestaat uit twee complexen met in totaal 93 woningen en 6 garages. Beide complexen zijn gebouwd in 1986 en zijn voorzien van een groen energielabel. De verkoper heeft de woningen verworven uit een grotere portefeuille enkele jaren geleden en heeft een significant aantal van deze woningen verduurzaamd. De verkoop draagt bij aan de strategie van geografische optimalisatie. De koper is een particuliere investeerder, die beoogt de complexen langjarig te exploiteren.

Het eerste complex betreft 27 eengezinswoningen gelegen aan de Klaprooslaan 28-88. De woningen liggen in een aantrekkelijke woonwijk met faciliteiten in de nabije omgeving. Het tweede complex omvat 66 meergezinswoningen en 6 garages aan de Churchilllaan 492-622 en biedt een fraai uitzicht over de Schelde vanwege de directe ligging aan de dijk.

Tijdens het verkoopproces werd duidelijk dat er veel belangstelling was voor de propositie. Naast enkele grotere vastgoedfondsen toonden ook lokale- en particuliere investeerders vanuit het hele land veel interesse voor de portefeuille.

Martijn Derks, Senior Director Living JLL Netherlands: “Deze transactie laat zien dat er vraag is naar woningproduct door het hele land, met interesse vanuit zowel lokale als landelijk opererende partijen. Met de verhoogde overdrachtsbelasting die per 1 januari jl. van kracht is, zijn we er trots op dat we deze transactie voor het einde van het jaar hebben kunnen sluiten.”      

Goudswaard Real Estate trad op als commercieel adviseur van de kopende partij, de juridische begeleiding werd verzorgd door Grafhorst Notarissen uit Utrecht en het commerciële verkoopproces werd begeleid door JLL.

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.