Nieuwsbericht

Neo Capital heeft SHARE Building in Hoofddorp verworven met een acquisitiefinanciering van EUR 26 miljoen, geadviseerd door JLL

Deze financiering onderstreept interesse van kredietverstrekkers voor duurzame, milieuvriendelijke A-kwaliteit kantoren.

juli 14, 2021

JLL heeft Neo, een in Dubai gevestigde investeringsmaatschappij, geadviseerd bij de financiering van SHARE Building dat voor EUR 43 miljoen is aangekocht. De acquisitie werd gefinancierd door een Duitse kredietverstrekker middels een senior loan van EUR 26 miljoen dat ongeveer 60% LTV vertegenwoordigt, voor een termijn van vijf jaar.

Het gebouw is een gloednieuwe hoogwaardige kantoorontwikkeling op Park 20|20 in Hoofddorp, vlakbij Schiphol Airport en op een steenworp afstand van Amsterdam. Op dit moment is het gebouw voor 76% voorverhuurd aan L'Oreal, 's werelds grootste cosmeticabedrijf. De resterende ruimte in het gebouw zal naar verwachting in de komende maanden worden voorverhuurd. Het object heeft momenteel een WAULTB en WAULTE van 10 jaar.

Het object bestaat uit ca. 8.121 m² verdeeld over vier verdiepingen. Het pand heeft een ruim atrium met natuurlijk licht en is ontworpen met het welzijn van de gebruikers als belangrijkste uitgangspunt. Daarnaast heeft het pand een duurzaam ontwerp en indrukwekkende milieucertificaten, waaronder de felbegeerde BREEAM Excellent en een WELL Silver certificering.

Het DNA van het gebouw wordt bepaald door duurzaamheid. Het ontwerp omvat een combinatie van hightech en duurzame materialen. Het gebouw maakt gebruik van duurzame energiebronnen, waaronder zonnepanelen die in de ramen van het atrium zijn geïntegreerd. Bovendien is het gebouw voorzien van een 100 m² groene muur die de lucht zuivert en de akoestiek verbetert. Het resultaat is een modern, warm en uitnodigend kantoorgebouw.

Niet alleen zijn ecologische principes opgenomen in de structuur van het gebouw zelf, maar het ontwerp van het gebouw stimuleert actief een duurzame en gezonde levensstijl voor alle kantoorgebruikers, wat bijdraagt aan hun individuele welzijn.

Hani Obaid, Partner bij Neo, zegt hierover: "Neo Capital is erg blij met deze acquisitie in Hoofddorp die goed past binnen Neo's bredere portefeuille. Het object is goed gepositioneerd in een snel groeiende markt om te profiteren van groeisynergiën die een stabiele inkomstenstroom zullen opleveren met een goed opwaarts potentieel voor onze investeerders".

Claudio Sgobba, Senior Director Structured Finance bij JLL EMEA vult aan: "Het was een genoegen om samen te werken met Hani Obaid en Faisal Al Omran, oprichters van Neo, om een aantrekkelijk geprijsde faciliteit af te sluiten die geschikt is voor hun bedrijfsplan. Het was een competitief selectieproces voor de kredietverstrekkers, waarbij het hefboomeffect, de prijsstelling en de zekerheid van uitvoering allemaal een rol speelden in de uiteindelijke beslissing".

Over JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.