JLL Spark begint wereldwijd durfkapitaalfonds van $100 miljoen

Het fonds investeert in bedrijven die de vastgoedsector willen veranderen met technologie

juni 11, 2018

JLL Spark, een onafhankelijk onderdeel van JLL, heeft deze week de oprichting aangekondigd van het JLL Spark Global Venture Fund, dat om te beginnen $100 miljoen wil investeren in bedrijven die technologie gebruiken om verbeteringen door te voeren in de vastgoedsector. Verder gaat het fonds ondernemers en hun bedrijven in contact brengen met bedrijfsonderdelen en klanten van JLL, voor inzichtelijke feedback en hulp bij de distributie van hun producten.

“Omdat we zelf ondernemers zijn, weten we hoe moeilijk het is om een nieuw product op de markt te brengen - vooral in een sector die vrij conservatief is en waar technologie niet volledig is geïmplementeerd. Daarom zoeken we naar samenwerkingen met vergelijkbare ondernemers. Dit biedt hen de kans hun bedrijf snel te laten groeien en wij kunnen weer waarde creëren voor de klanten van JLL", aldus Mihir Shah, Co-CEO bij JLL Spark.

“Dankzij de oprichting van dit fonds van $100 miljoen via JLL Spark kunnen we voorop blijven lopen in de vastgoedsector bij het ontwikkelen van de beste ideeën op het gebied technologie in de vastgoedsector. Naast JLL Spark zijn we ook in Nederland continu bezig om onze dienstverlening op lokaal niveau te verbeteren middels technologie advies. Het is van essentieel belang dat we op een wereldwijde schaal investeren in innovatie. Met als voornaamste doel het realiseren van de ambities die onze klanten hebben”, aldus Pieter Hendrikse, CEO van JLL Nederland.

Het nieuwe fonds richt zich op startkapitaal - en nieuwe investeringen, evenals op geselecteerde bedrijven die zich in een meer volwassen fase bevinden. De gemiddelde omvang van de investeringen zal variëren van enkele honderdduizenden tot enkele miljoenen euro’s.