JLL adviseert YTL over aankoop The Hague Marriott Hotel

Uit deze transactie blijkt dat er aanhoudende interesse is om internationaal kapitaal in hotels in Nederland te beleggen

maart 22, 2018

JLL heeft het Maleisische beleggingsbedrijf YTL geadviseerd bij de overname van het The Hague Marriott Hotel van een Amerikaans Investeringsfonds voor een niet bekendgemaakte prijs. 

Will Duffey, Co-Head European Transactions JLL's Hotel & Hospitality Group zei: “Dit is de eerste transactie van onze cliënt op het vasteland van Europa. Wij zijn blij dat YTL overtuigd is van de kracht van de Nederlandse markt en een beleggingsobject heeft gevonden dat past binnen haar beleggingsstrategie in hotels. Nederland heeft recentelijk een toename laten zien in beleggingen in hotels die met name wordt veroorzaakt door de economische stabiliteit, transparantie van de markt en een bloeiende toeristische sector. Een gezonde secundaire markt zoals Den Haag is een veilige bestemming voor belegginskapitaal in hotels en dat zal ook zo blijven.”

Sven Bertens, Head of Research & Strategy JLL Nederland: “In 2017 was het transactievolume voor hotels in Nederland met ongeveer €1,8 miljard ruim twee keer zoveel als in 2016. Daarnaast namen in 2017 de inkomsten per beschikbare kamer in Den Haag toe met meer dan 12%. Dit was het gevolg van een stijging van de gemiddelde bezettingsgraad van hotels in de stad, van 67% naar 72%. Dit onderschrijft de gezonde marktsituatie voor hotelvastgoed in Nederland en specifiek voor Den Haag.”