Nieuwsbericht


JetBrains huurt ca. 12.500 m² in Terrace Tower in Amsterdam Zuid

september 01, 2021

JetBrains, een bedrijf dat intelligente tools maakt voor meer dan tien miljoen softwareontwikkelaars heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten voor ca. 12.500 m² kantoorruimte in de ‘Terrace Tower’. JetBrains zal vanaf medio volgend jaar het gebouw betrekken.

JetBrains is al bijna 20 jaar een toonaangevend bedrijf in de software development industrie. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Praag, Tsjechië, biedt nu dertig producten aan en heeft meer dan 1.500 mensen in dienst in vijf landen. De afgelopen 20 jaar is JetBrains erin geslaagd een gemeenschap op te bouwen van meer dan tien miljoen professionele gebruikers in meer dan 213 landen en gebieden in verschillende sectoren.

Kantoorruimte
Voor zijn nieuwe kantoor heeft JetBrains 12.500 m² gehuurd in de Terrace Tower, gelegen aan de Gelrestraat 16 te Amsterdam. Het prestigieuze kantoorgebouw ‘Terrace Tower’ is ontworpen door het Deense architectenbureau BIG (Bjarke Ingels Group), welke recentelijk is aangekocht door Deka Immobilien. Het kantoorgebouw omvat een totaal van ca. 16.500 m² en is volledig verhuurd aan Suitsupply en JetBrains. 

JLL adviseerde huurder JetBrains tijdens het huisvestingstraject. Uijthoven Vastgoedadvies trad op namens de verhuurder in collegiale samenwerking met Shield Capital en Cushman & Wakefield en JLL.  

Over JLL


JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.