HP Nederland neemt circa 6.000 m² kantoorruimte over van Esprit aan de Krijgsman 75 te Amstelveen als haar nieuwe hoofdkantoor

JLL adviseerde HP Nederland in een off-market transactie

maart 20, 2019

JLL heeft een nieuw hoofdkantoor voor HP Nederland verworven in een off-market transactie. Door een langjarige huurovereenkomst af te sluiten rechtstreeks met eigenaar Hannover Leasing betreffende circa 6.000 m² kantoorruimte aan de Krijgsman 75 te Amstelveen, heeft JLL een passende vastgoedoplossing weten zeker te stellen voor zijn cliënt HP Nederland. 

Deze transactie vereiste een gelijktijdige vervroegde beëindiging van Esprit waardoor een combinatie is gemaakt met de verhuur aan Esprit voor circa 1.700 m² kantoor-/showroom ruimte in het nieuw ontwikkelde kantoor door G&S Vastgoed aan de Moermanskkade 400 in Amsterdam. JLL heeft G&S Vastgoed geadviseerd bij de verhuur aan Esprit. Het gebouw is recentelijk aangekocht door UBS Asset Management in opdracht van een pan-European Real Estate club. 

HP Nederland streeft ernaar om technologie voor iedereen te ontwikkelen om een betere levensstandaard te creëren. HP Nederland is sinds 1985 gevestigd in Amstelveen. Het huidige hoofdkantoor van HP is in 2018 verkocht aan Provast en zal worden herontwikkeld naar wonen. Het nieuwe hoofdkantoor van HP biedt plaats aan ongeveer 450 werknemers.

JLL adviseerde HP Nederland in samenwerking met Baker McKenzie. Harper Dennis Hobbs heeft Esprit gedurende het hele proces geadviseerd. Hannover Leasing werd geadviseerd door ONS Property Management samen met Lexence. G & S Vastgoed werd in de verhuur geadviseerd door JLL in samenwerking met NautaDutilh.