Nieuwsbericht

Dott huurt ca. 2.300 m² in Westerdok Amsterdam

oktober 14, 2021

Maartje Smallenbroek

Head of Marketing, Communications & Positioning
+31 (0)20 5 405 405

Dott heeft een huurovereenkomst gesloten voor ca. 2.300 m² in kantoorgebouw Westerdok in Amsterdam. Dott zal begin volgend jaar op deze locatie haar nieuwe Europese hoofdkantoor gaan vestigen.

Westerdok is een prachtig, monumentaal kantoorgebouw uit 1917, op een unieke plek pal naast het IJ. Het gebouw is gelegen nabij het centrum van Amsterdam met tal van diverse faciliteiten in de directe nabijheid. Het kantoorgebouw heeft een hedendaags industriële look and feel. De opvallende elementen van het oude pakhuis zijn gekoesterd gebleven, inclusief de witte gebogen plafonds en de glazen erkers. Het overvloed van licht en de witte muren creëren een kalme atmosfeer en vormen een wit canvas om een eigen identiteit te vormen.

Dott is een micro-mobility start-up. Met haar elektrische steps en fietsen biedt ze een makkelijke en snelle manier om je te verplaatsen in verschillende steden in Europa. Dott haalde in april dit jaar een investering op van ruim 73 miljoen euro voor de uitbreiding naar e-bikes en opening in andere landen. Het bedrijf is vooralsnog niet actief in Amsterdam, maar wel in 30 andere steden in België, Frankrijk, Duitsland, Italië en Polen. Dott heeft onlangs de komst van een nieuwe General Manager voor Nederland aangekondigd, om de uitrol van het bedrijf in de belangrijke Nederlandse steden te leiden. Hiermee zal Dott op korte termijn ook in het Nederlandse straatbeeld komen, het land dat al sinds de oprichting van Dott in 2019 de thuisbasis is van haar hoofdkantoor.

JLL adviseerde huurder Dott tijdens het huisvestingstraject. CBRE trad op namens de verhuurder.  
 


Over JLL

JLL (NYSE: JLL) is een toonaangevend zakelijk en financieel adviseur op het gebied van vastgoed en vermogensbeheer. JLL geeft vorm aan de toekomst van vastgoed voor een betere wereld. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde technologie creëert JLL waardevolle kansen, bijzondere ruimtes en duurzame vastgoedoplossingen voor onze klanten, onze mensen en onze omgeving. JLL is een Fortune 500 bedrijf met een jaarlijkse omzet van 16,6 miljard, activiteiten in meer dan 80 landen en een wereldwijd personeelsbestand van bijna 95.000 medewerkers per 30 september 2021. JLL is de merknaam en een geregistreerd merk van Jones Lang LaSalle Incorporated. Voor meer informatie kijk op onze website: jll.nl.