B. Smart City Hub te Amsterdam verwelkomt Red je Pakketje

oktober 10, 2019

JLL heeft namens Timeless Investments 1.500 m² bedrijfsruimte in de Smart City Hub aan de Johan Huizingalaan 761 in Amsterdam langjarig verhuurd aan Red je Pakketje.

Het in 2015 opgerichte Red je Pakketje is een Nederlandse pakketdienstverlener, waarbij de consument altijd op één staat. In vier jaar tijd is de start-up uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 400 enthousiaste chauffeurs in dienst.

Red je Pakketje is de vierde huurder in de B. Smart City Hub, nadat Picnic en twee bedrijven actief in de urban farming sector zich er vestigden. Na afronding van deze transactie is er nog ongeveer 18.000 m² (deelverhuur vanaf 300 m²) bedrijfsruimte beschikbaar in de hub. De totale hub omvat ongeveer 24.000 m² en biedt onder andere ruimte voor bedrijven in de afval-, water-, energie-, (last mile) logistiek-, slimme opslag-, voedsel- en mobiliteitssectoren.

De locatie is pal gelegen aan de centrumring A10 en A4. Als groei-platform en werkplek-innovator heeft B. Amsterdam de visie om corporates, startups, ondernemers en onderwijs samen te brengen in zowel digitale als fysieke ruimtes. B. Amsterdam werkt hard aan het doel om de B. Smart City Hub een integraal onderdeel te maken van een duurzamere toekomst voor de stad. De eerste stap is de ontwikkeling van het ‘West Innovation District’, nu nog de Riekerpolder, als pilot en energizer voor toekomstige ontwikkelingen in het gebied. Het project maakt deel uit van een groter plan om het gehele Schinkelkwartier, het gebied tussen B. Amsterdam en het Olympisch Stadion, om te vormen tot een nieuw woon-, recreatie- en werkgebied voor stadse ondernemers die prioriteit geven aan inclusiviteit, duurzaamheid en innovatie. Zie ook https://b-buildingbusiness.com/smartcityhub/.

JLL bracht deze transactie tot stand voor verhuurder Timeless Investments.


About JLL

JLL (NYSE: JLL) is a leading professional services firm that specializes in real estate and investment management. Our vision is to reimagine the world of real estate, creating rewarding opportunities and amazing spaces where people can achieve their ambitions. In doing so, we will build a better tomorrow for our clients, our people and our communities. JLL is a Fortune 500 company with annual revenue of $16.3 billion, operations in over 80 countries and a global workforce of more than 93,000 as of September 30, 2019. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated. For further information, visit jll.com.