Amsterdam 8e op wereldranglijst toekomstbestendige steden

De City Momentum Index (CMI) van JLL is dit jaar voor de vijfde keer verschenen

maart 28, 2018

Deze index bepaalt aan de hand van een uitgebreide reeks factoren welke steden succesvol zijn op korte en langere termijn. Hierin staan de 131 grote gevestigde en opkomende zakencentra beschreven van over de hele wereld, met per stad een beschrijving van de sociaaleconomische en commerciële dynamiek in de vastgoedmarkt op de korte termijn, maar ook hoe ‘future proof’ ze zijn: hun vermogen om die dynamiek ook op langere termijn te handhaven.

De top 10-steden op de ranglijst die het meest toekomstbestendig zijn de koplopers in de kenniseconomie. Door te investeren in en te profiteren van hun sterke punten op het gebied van technologie, fysieke en digitale connectiviteit, leefkwaliteit en duurzaamheid zijn ze ook in de toekomst in staat hun prestaties te blijven evenaren in dit nieuwe, concurrerende landschap.

Sven Bertens, Head of Research & Strategy JLL Nederland: “Amsterdam staat maar liefst op de 8e plaats, met een van de snelstgroeiende technologiesectoren van Europa en regionaal het grootste aantal tech start-ups per hoofd van de bevolking. De wereldwijde connectiviteit van de stad en zijn meertalige en hoogopgeleide beroepsbevolking versterken deze positie. Naast succesvolle plaatselijke bedrijven als Booking.com, TomTom en Gemalto komt er nu ook een nieuwe groep tech start-ups bij, waaronder WeTransfer en Adyen. Ook diverse grote technologieconcerns hebben hun regionale vestiging in de regio Amsterdam.”

Top 10 Global cities

San Francisco 
Silicon Valley 
New York 
Londen 
Boston 
Los Angeles 
Parijs 
Amsterdam 
Toronto 
San Diego