Facilitair

Bij terugkomst willen medewerkers ervaren dat de werkomgeving veilig is. Facilitaire maatregelen dragen bij aan een positieve ervaring en zorgen er voor dat de voorzieningen ondanks de maatregelen beschikbaar blijven voor de medewerkers.

Afstemming
met de eigenaar

Voor huurders geldt dat een goede afstemming met de eigenaar van belang is. Bespreek wat de procedures zijn voor de algemene ruimtes, wat de verantwoordelijkheden van de eigenaar zijn en welke garanties gegeven worden om zeker te zijn van een gezond en veilig gebouw.

Extra schoonmaak
routine

Een schone werkomgeving is nu van vitaal belang voor de gezondheid van de medewerkers. Inplannen van additionele schoonmaakmomenten met een focus op contactplekken zoals deurklinken, stoelleuningen en bureaus zorgt voor een hygiënische werkomgeving. Hiervoor wordt aangeraden om een schoonmaakmiddel met een alchoholpercentage van minimaal 70% te gebruiken. Overdag schoonmaken zorg er voor dat medewerkers zien dat er schoongemaakt wordt en geeft een gevoel van hygiëne en veiligheid.

Desinfectie-
stations

Een gezamenlijk kopje koffie zorgt voor verbinding en ontspanning. Adviseer echter medewerkers om koffie of thee niet bij de automaat te drinken, maar op een rustige plek waarbij men voldoende afstand tot elkaar kan houden.

Verzorgingspakket
bij terugkomst

Als bedrijf kun je laten zien dat het welzijn van de medewerkers centraal staat door een verzorgingspakket aan te bieden aan elke medewerker bij terugkomst naar de werkomgeving. Dit pakket kan bestaan uit onder andere desinfectiegel, handcrème en een gezonde snack. Ook is dit een ideale kans om een document met maatregelen die gelden op kantoor te delen met uw medewerkers.

Lunchen
in de werkomgeving

De lunch in de werkomgeving is een moment waar medewerkers kunnen ontspannen en weer kunnen opladen. Echter kan het ook zorgen voor drukte op één plek. Voorbereide lunchpakketten voorkomen onnodig contact en verminderen rijen voor de lunch. Ook een lunch in shifts kan zorgen voor spreiding van de drukte. Op deze manier kunnen medewerkers op een veilige manier toch samen lunchen. 

Wij helpen graag!

Omdat iedere werkplek en situatie anders is, kijken we graag met u mee om passend advies te geven.