Beleid en richtlijnen

De maatregelen die genomen worden om een nieuwe Covid-19 uitbraak te voorkomen vallen of staan met het gedrag van de medewerkers. Goede communicatie over nieuwe richtlijnen en het betrekken van de medewerkers in het proces zijn cruciaal voor een succesvolle en veilige terugkeer. 

Transparantie
naar medewerkers

In deze onzekere tijd zijn medewerkers opzoek naar duidelijkheid. Helderheid over de maatregelen die binnen uw bedrijf genomen worden helpen hierbij. Communiceren naar de medewerkers dat er voorbereidingen plaatsvinden om op een veilige manier terug te kunnen keren geeft rust. 

Feedback
van uw medewerkers

Door een vinger aan de pols te houden bij de medewerkers en actief te vragen naar feedback blijven medewerkers betrokken. Het wekelijks uitvoeren van een korte enquête en het aanmaken of aanstellen van een  mailadres of contactpersoon biedt een platform voor medewerkers om ideeën, zorgen of complimenten te delen. 

Koffee
en thee

Een gezamenlijk kopje koffie zorgt voor verbinding en ontspanning. Adviseer echter medewerkers om koffie of thee niet bij de automaat te drinken, maar op een rustige plek waarbij men voldoende afstand tot elkaar kan houden.

Helpdesk

Voor medewerkers kan de terugkeer naar de werkomgeving een spannend moment zijn na een lange periode van thuiswerken. In de eerste weken kan een centrale helpdesk met HR, IT en FM medewerkers helpen om vragen te beantwoorden en de overgang te versoepelen. Ook kan deze helpdesk ondersteunen bij medewerkers die naasten zijn verloren of op een andere manier getroffen zijn door Covid-19. 

Thuiswerken
is niet voor iedereen

Medewerkers kunnen moeite hebben om zowel werk als privé op één plek te combineren. Bij de terugkeer naar de werkomgeving kan er rekening worden gehouden met medewerkers die mentaal en/of fysiek het meest worden uitgedaagd door de huidige situatie. Biedt merknemers die thuis goed gedijen en juist productiever werken de mogelijkheid dit te blijven doen. Een juiste balans zorgt voor welzijn en productiviteit.

Wij helpen graag!

Omdat iedere werkplek en situatie anders is, kijken we graag met u mee om passend advies te geven.