From (re)entry to (re) imagine :

navigating the next normal

Veel organisaties zijn op dit moment bezig met een terugkeer naar het kantoor. Wat is er nodig om nu veilig terug te keren en welke aanpassingen zijn belangrijk? Tevens zijn veel organisaties bezig met de vraag welke impact het wereldwijde thuiswerkexperiment heeft op de functie van het kantoor. Wat verwachten we van het kantoor in de toekomst? En welke aanpassingen zullen daar voor nodig zijn?
Een team van onze experts houdt zich dagelijks bezig met deze vragen en staat klaar om hierbij te helpen met praktische tips en uitgebreide expertise. Deze pagina wordt wekelijks aangevuld met nieuwe informatie en ervaringen die wij wereldwijd binnen JLL opdoen.

Fasen

De terugkeer naar kantoor definiëren wij als de ‘re-entry’ fase. Daarnaast verwachten wij dat het kantoor zal blijven, maar meer zal gaan fungeren als sociale ontmoetingsplaats. Deze evolutie van de werkomgeving definiëren wij als de ‘re-imagination’ fase. 

Lange termijn impact – ‘re-imagination’

JLL heeft onder ruim 3.000 respondenten onderzoek gedaan en 6 van de 10 mensen geeft aan dat ze het kantoor missen. De sociale interactie is het belangrijkste component dat gemist wordt. Echter, 65% van de mensen die voor Covid-19 aangaven niet thuis te willen werken, geven nu aan dat zij in de toekomst gedeeltelijk vanuit huis blijven werken. Er vindt een ongelofelijk kanteling plaats, waarmee de functie van het kantoor verandert.

Korte termijn impact – ‘re-entry’

In de voorbereiding van een veilige terugkeer naar kantoor zijn er verschillende aspecten waarmee rekening gehouden moet worden. 

Financiën

Is het voor u in de huidige marktomstandigheden belangrijk om de operationele kosten omlaag te brengen? Uw huisvesting biedt tal van mogelijkheden om geld te besparen. We denken graag met u mee en helpen u graag deze besparingen te realiseren.

Werkplekreserveringssysteem voor kantoren

Met de iBASX-app van HEYDAY helpt JLL gebruikers weer op een veilige en eenvoudige wijze terugkeren naar kantoor. Het is belangrijk dat dit op een goed gecontroleerde manier gebeurd zodat medewerkers zich veilig voelen. Het werkplekreserveringssysteem helpt bij het realiseren van een veilige werkomgeving en dus het beschermen van medewerkers.

Wij helpen graag!

Omdat iedere werkplek en situatie anders is, kijken we graag met u mee om passend advies te geven.