Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Ranking Kantoorlocaties

​​​​​​​​Ranking Kantoorlocaties 2014: inzicht in de vitaliteit en toekomstbestendigheid van de Nederlandse kantorenmarkt​

​​​​​​​Op 2 juni 2014 lanceert JLL de derde editie van de Ranking Kantoorlocaties. Deze Ranking is een onderzoek naar de vitaliteit en toekomstbestendigheid van 239 kantoorlocaties in Nederland. De locaties zijn beoordeeld op 57 indicatoren waarbij elke locatie een score krijgt tussen de 0 en 10​0 procent. De totaalscore van een locatie bestaat uit de gewogen optelling van de onderliggende indicatoren.

Het thema van de derde editie is: ‘Randstad 2014: steden als focuspunt van economische activiteit’. In ons onderzoek presenteren we onze visie voor de Randstad in 2040. Deze is gebaseerd op nu al waarneembare trends en op mogelijke toekomstscenario’s zoals gedefinieerd door het Centraal Plan Bureau in haar publicatie The Netherlands of 2040. Ook maken we gebruik van de resultaten afkomstig van het Cities Research Center. Een nieuw initiatief van JLL dat de mogelijkheid biedt de 300 belangrijkste steden wereldwijd met elkaar te vergelijken aan de hand van indicatoren als activiteiten en volumes op de vastgoedmarkt, economische verandering, connectiviteit, en sociaal-geografische kenmerken.

De resultaten en conclusies op basis van de Ranking Kantoorlocaties 2014 zijn geen eindpunt maar vormen slechts een begin. Ze ondersteunen overheden, eigenaren en gebruikers om vastgoedbeslissingen – die per definitie lange termijn zijn – te spiegelen aan deze scenario’s voor de Randstad in 2040, om zo betere keuzes voor de toekomst te maken en gericht te blijven op de vitaliteit van de Nederlandse kantorenmarkt. Binnenkort is de Ranking Kantoorlocaties 2014 te downloaden op deze website.Download hier​ de ranking kantoorlocaties 2014 en de ranking kantoren kaart kunt u hier​ downloaden.