Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

JLL’s Workplace Strategy stagiaire Claudia Vermeulen wint de EuroFM Student Contest in Madrid


Vorige week tijdens het EuroFM congres in Madrid heeft Claudia Vermeulen – stagiaire Workplace Strategy binnen het Strategic Consultancy team van JLL - de EuroFM Student Contest gewonnen. Claudia behaalde deze prijs met haar scriptie over de creatie van een ‘people-centric workplace environment in which experience is key’, waarbij de focus ligt op de elementen van die werkplekomgeving. 

Er wordt veel aandacht besteed aan het centraal stellen van de medewerkers en er wordt veelvuldig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar ‘people-centered’ elementen die een positieve bijdrage leveren aan de ervaring en het welzijn van de medewerkers van een organisatie. Maar geen van deze onderzoeken geven een praktische invulling aan hoe deze elementen samen kunnen worden ingezet om de tevredenheid en het welzijn van medewerkers te verhogen. 

Het onderzoek van Claudia identificeert niet beïnvloedbare (maar wel te faciliteren) en beïnvloedbare elementen waar CREM/FM managers zich op kunnen richten en brengt deze overzichtelijk in kaart  in een “People-Centric Roadmap”. Een voorbeeld van een niet beïnvloedbaar element is de persoonlijkheid van de individuele medewerker. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat introverte medewerkers compleet andere voorkeuren hebben ten aanzien van hun preferente manier van werken en welke omgevingsfactoren daarin belangrijk worden gevonden. De persoonlijkheid van medewerkers verander je niet, maar het creëren van een omgeving waar zowel de introverte als de extroverte medewerker het beste uit zichzelf kan halen is wel mogelijk. Onder de beïnvloedbare elementen bevinden zich de elementen die veel aandacht krijgen in de markt, o.a. door de voortdurende aandacht voor BREAAM en de steeds populairder wordende WELL certificering. Maar ook de mate van controle over de (klimatologische) omgeving en de mogelijkheden om persoonlijke elementen toe te voegen vallen hieronder.

Asaël Akkerman, consultant Workplace Strategy bij JLL: De door Claudia opgezette “People-Centric Roadmap” biedt een praktische aanpak om werkplekconcepten te ontwikkelen die de behoeftes van de medewerker centraal stellen. De toepassing hiervan maakt dat deze aanpak zich onderscheidt van huidige werkplek strategieën. Wij zijn als team erg trots op haar prestatie.”

Claudia Vermeulen, stagiaire Workplace Strategy bij JLL: ‘’Ik heb de afgelopen acht maanden geleerd wat er allemaal bij het realiseren van een werkplekomgeving komt kijken. In Nederland omarmen we sinds 25 jaar ‘het nieuwe werken’,  maar ik kan na afronding van dit onderzoek toch wel stellen dat de standaard marktbenadering van ‘bricks, bytes en behaviour’ haar houdbaarheidsdatum heeft overschreden. Ik heb in mijn onderzoek voornamelijk aandacht besteed aan het identificeren van ‘people-centric’ elementen om deze vervolgens in samenhang te positioneren op een ‘roadmap’. Ik ben erg dankbaar dat het Workplace Strategy team van JLL dit gedachtegoed met me heeft gedeeld en me op het spoor gezet heeft om dit uit te werken. Ik studeer met vertrouwen af en kijk ernaar uit om de opgedane kennis in de praktijk te brengen.”

EuroFm is het oudste Europese FM netwerk en organiseert jaarlijks met de International Facilities Management Association (IFMA) het International Facility Management Congres (IFMC) waar ambitieuze studenten worden uitgedaagd om hun thesis te presenteren voor de deelnemers die collectief de winnaar kunnen kiezen. Afgelopen week was de 25e editie van dit evenement in Madrid. Het congres wordt bezocht door mensen vanuit de hele wereld; van de meer dan 400 deelnemers vorige week waren er 52 verschillende nationaliteiten aanwezig. EuroFM werkt samen met CIFMERS Global om het evenement wereldwijd beschikbaar te maken. Dit jaar waren er dagelijks 6000 unieke log-ins vanuit de hele wereld op de live-feeds.

De Workplace Strategy afdeling binnen JLL streeft er, in samenwerking met de NHTV University of Applied Sciences, naar om jaarlijks een student/young professional als afgezant van beide organisaties klaar te stomen om deel te nemen aan deze prestigieuze prijs. Dat deze samenwerking goed werkt blijkt uit de vorige edities. Vorig jaar werd JLL’s stagiaire Evi Kweekel tweede met haar onderzoek waarin ze aantoonde dat er een substantieel verschil is tussen hetgeen organisaties aanbieden als ‘meest productieve’ werkomgeving en wat de medewerkers aangeven nodig te hebben om ‘meest productief’ te kunnen werken. Eerder won ook al voormalig JLL stagiaire Yoy Bergs (nu docent aan de NHTV) deze prijs.

JLL bedient in Nederland een groot portfolio in Integrated Facilities Management met partijen als Coca Cola Company, Facebook, Proctor & Gamble, Diageo en Verizon. Met ruim 200 professionals vanuit kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven biedt JLL naast Integrated Facilities Management een totaalpakket aan van brede, geïntegreerde vastgoed- en investment management diensten voor eigenaren, gebruikers en beleggers.