Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Huurprijs Europees vastgoed blijft stijgen


Uit de recente Europese forecast van JLL blijkt dat de huurprijs voor Europese commerciële markten blijft stijgen. Naar verwachting zullen solitaire winkelunits in 2017 met 2,3% de sterkste stijging doormaken, gevolgd door kantoren met 1,7%. De voorspelling voor vijfjarige huurgroei voor kantoren in Europa ligt met 1,4% boven het tienjarige historisch gemiddelde.

De winkelhuren presteren op de korte termijn het sterkst dankzij steden als Dublin, Stockholm, Londen en Duitse steden, waar de solide vraag naar top winkelruimte naar verwachting stabiel blijft.

De Europese logistieke markt laat een huurgroei van circa 1,5% per jaar zien tussen 2017 en 2021, en ligt daarmee hoger dan de eerdere voorspelling en ruim boven het tienjarig gemiddelde.

Het aanvangsrendement voor kantoren blijft dit jaar naar verwachting dalen, echter langzamer dan in 2016. De top aanvangsrendementen in de meeste markten komt nu ruim onder het tienjarig gemiddelde uit. 

Dré van Leeuwen, head of Capita​l Markets bij JLL​: “De Nederlandse vastgoedmarkt toont eveneens een positief beeld voor de komende jaren. Afhankelijk van de sector zal Nederlands vastgoed zelfs het Europese gemiddelde outperformen. De Amsterdamse kantorenmarkt toont naar verwachting de komende jaren een huurgroei van maar liefst 11%. Terwijl steden als Parijs, Hamburg en Brussel de komende jaren een huurgroei van respectievelijke 2%, 4% en 4% kennen.”