Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

PPG Coatings Nederland B.V. verkoopt bedrijfsgebouw aan Cruquiusweg te Amsterdam aan ontwikkelaar Sikking Vastgoed B.V.


Amsterdam, 26 augustus 2009 - PPG Coatings Nederland B.V. en Sikking Vastgoed B.V. hebben eind mei de overeenkomst getekend voor het bedrijfsgebouw aan de Cruquiusweg 102 te Amsterdam.

Het betreft een voormalige verffabriek van PPG (voorheen Sigma ), welke in 2008 buiten bedrijf is gesteld. De kaveloppervlakte bedraagt circa 6.000 m² eigen grond met daarop circa 3.500 m² aan bedrijfsgebouwen. Sikking Vastgoed is de ontwikkelaar van onder meer De Nieuwe Vaart dat op het aangrenzende perceel is gerealiseerd en is van plan het voormalig PPG-terrein in de nabije toekomst te herontwikkelen.

Jones Lang LaSalle begeleidde de transactie namens de verkoper. Boer Hartog Hooft begeleidde de koper. De notariële begeleiding werd verzorgd door DLA Piper.
Het in Pittsburgh gevestigde PPG is een wereldwijde leverancier van verven, coatings, chemicaliën,
optische producten, ‘specialty materials’, glas en glasvezel.  De strategische business unit Architectural Coatings EMEA – waar PPG Coatings Nederland B.V. onderdeel van uit maakt – neemt een stevige tweede plaats in op de markt van decoratieve coatings in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en de Franse Overzeese gebieden. PPG produceert voor de Nederlandse markt bekende verfmerken zoals Sigma Coatings, Histor, Rambo, Brander en Boonstoppel Verf.